Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A fideszes trollmédia most Kunhalmi Ágnesről terjeszt álhíreket

Ez a cikk több mint 6 éves.

Az ellenzéki politikusok kijelentéseit kontextusukból kiragadva egyébként is szép számban szemléző ELÉG nevű Facebook-oldal szombaton arról posztolt, hogy Kunhalmi Ágnes önkormányzati lakásokba telepítené a migránsokat.

Ezt egy olyan kivágott képernyőképpel támasztották alá, amely azt sugallja, hogy Kunhalmi egy – vélhetően zárt – Facebook-csoport adminsztrátoraként írt egy bejegyzést 2015 júliusában, amellyel valakiket arra szólít fel, hogy vizsgálják meg a használaton kívüli önkormányzati bérlakások felajánlását a menekültek számára, ezzel párhuzamosan pedig a poszt szerint az is bizonyítást nyer, hogy az MSZP budapesti elnöke már akkor is a Soros-terv végrehajtásán dolgozott.

A módszer kitűnően egybevág a 444 által felderített fideszes trollhadsereg és mémgyár által alkalmazott metódusokkal. A lapnak nyilatkozó forrás egyébként az ELÉG nevű oldalt is a hálózat egyik fontos elemeként nevezi meg. Az ELÉG-en kívül a politikus saját kerültét célzó, pestszentlőrinci baloldali politikusok lejáratására szakosodott Bal lator a XVIII. kerületben nevű oldal is használta ugyanezt a képet, ami szintén azt erősíti, hogy központi utasításra posztolták ki.


Kérdésünkre Kunhalmi Ágnes azt mondta, a képernyőkép nem valódi, és perelt is már a hazug állítás terjesztése miatt.