Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kósa Lajos lehajtott fejjel, néma csendben menekült az újságírók elől

Ez a cikk több mint 6 éves.

Kósa Lajos lassan egy hete menekül az újságrók elől, akik azt próbálják megtudni, mégis hogy keveredett bele egy nagyon furcsa, 1300 milliárd forintról szóló ügyletbe. Kósa állítása szerint csúnyán átverte egy csaló asszony, aki azzal bízta meg Kósát, hogy kezelje gigászi, 1300 milliárdos örökségét. A történet persze egyre bonyolódik, Kósa pedig ezzel arányosan egyre inkább belezavarodik saját magyarázkodásába.

Nem sokat segít önmaga tisztázásában, hogy előkerült egy dokumentum egy 800 millió forintos ajándékozásról is, ami Kósa édesanyját illette, sőt, az sem, hogy az őt „átverő” nő szoros üzleti kapcsolatban áll Fiák Istvánnal (Kósa ügyvédje), ráadásul a bizonyos „csaló” asszony üzleti kapcsolatban áll Fiák lányával és Czakó Lászlóval, akiknek közös milliárdos svájci ügyletei lehetnek Kósával is. Az egész botrányról bővebben itt lehet olvasni.

A debreceni városházára siető Kósát ma két újságíró próbálta válaszra bírni az üggyel kapcsolatban, ezt az igen kínos 5 perces utat vette videóra a 444.hu. Mindent bevetett újságírójuk,

de Kósa ismét megmutatta, milyen a felelős miniszteri magatartás: néma csendben gyalogolt az újságírók mellett 5 percen át, majd amikor végül megszólalt, akkor sem válaszolt érdemben egy kérdésre sem.

Kérdezte a 800 milliós ajándékról és arról is, tényleg elhitte-e a csengeri asszonynak, hogy 1300 milliót örökölt egy németországi rokonától (amiről közjegyzői okirat is létezik). Jogos kérdés az is, hogy

ha Kósa azt állítja, átverték, ezek után alkalmasnak érzi-e magát több milliárdos fejlesztési pénzek feletti felügyeletre miniszterként.

Próbálta felhívni Kósa figyelmét, hogy illene válaszolnia, mivel a választópolgároknak joga lenne tudni, mi történik, de a minisztert nem lehetett kizökkenteni.

Kósa végül megállt, megköszönte az újságíróknak, hogy elkísérték, majd elmondta ugyanazt a jól begyakorolt szöveget, amit egy hete mantraszerűen ismételget a sajtónak:

„A hölgy egy csaló, el volt ítélve már csalásért, nézzenek utána! Minden dokumentum áldokumentum, hamisítvány, kamu. Éppen ezért megetettem a rendőrségi feljelentést. A történetből egy szó sem igaz, egyetlen forintot nem örökölt ez a hölgy, senkinek nem adott egy forintot sem. Csalás, amivel egyébként a Jobbik, illetőleg az ellenzék próbál engem besározni. Tekintettel arra, hogy minden választási kampányban volt már valamilyen felháborító kamu történet 2002-től kezdve Portik Tamás meg mindenfajta bűnözők bevonásával. Most egy kisebb stílű, de más csalót vontak be. Még egyszer mondom: csalás, hazugság, semmi nem történt. A bemutatott dokumentumok kamu dokumentumok, megtettem a feljelentést.”

Ezután villámgyorsan elindult egy rá váró autó felé, így már nem tudott válaszolni arra kérdésre, hogy az ügyvédjének és a munkatársának miért van közös cége a állítólagos csaló nővel, talán az is kamu cég-e?

Címlapkép: MTI, Czeglédy Zsolt