Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Őrült tempóban osztogatja a migránsokkal riogató videókat az Origo

Ez a cikk több mint 6 éves.

A héten már írtunk arról, hogy hogyan néz ki manapság a szebb napokat látott Origo címlapja.

Nem rózsásabb a helyzet a portál videórovatánál sem, ahol a kormánypropaganda nem, hogy előtérbe helyezte, hanem gyakorlatilag kizárólagossá tette a muszlim vallású menekültek és bevándorlók okozta veszélyekkel való riogatást. Ennek a kampánynak a zászlóshajója azt „Ezt akarják?” címen futó videósorozat, amelyen kívül február elseje óta nem található más tartalom az Origo Facebook videói között.

Az Origo Facebook-videói 2018. március 17-én.

A széria feltehetően egyfajta „migráns-világhíradó” funkciót tölt be, amennyiben fél perces szösszenetekben figyelmeztet naponta többször is arra, hogy a világ különböző pontja milyen rendbontások fűződnek az illegális bevándorlókhoz. Az elmúlt négy napban tizenhat ilyen videót osztott meg az Origo.

Közelebbről nézve ugyanakkor ellenőrizhetetlen, kontextusokból kiragadott, forrásmegjelöléssel csak a legritkább esetben ellátott – akkor is csak a rögzítő tévétársaság logója vagy egy Youtube-csatorna linkje látható a videóra égetve – gyenge képminőségű videókivágásokkal van dolgunk, amelyekhez a címadáson és néhány riogató feliraton kívül az Origo sem fűz további kommentárt.

A feltöltött videórészletek kétségkívül zajos eseményeket, többször rendőri intézkedéseket és konfliktusokat ábrázolnak, de hogy ezen túlmenően pontosan

mi, kivel, hol, mikor, miért és hogyan történik rajtuk, az nem igazán silabizálható ki belőlük teljes biztossággal,

de ez valószínűleg nem is célja az Origónak.