Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Zár alá vették Matolcsy villáját az ellenzéki politikusok

Ez a cikk több mint 6 éves.

Szabó Tímea a Párbeszéd és Szakács László az MSZP képviselője Matolcsy 400 milliós háza előtt tartottak sajtótájékoztatót ma délután. Szakács szerint a legújabb botrányból mindenki számára kiderülhet

„hogyan élnek a fideszes nagyurak egy majd’ 500 milliós villában”

Szakács szerint hiába a Magyar Nemzeti Bank elnöke az, akinek a lakása előtt állnak, ezt is csak úgy tudta megvenni, hogy „gyermekének a villája, amelyet úgy tudott megvásárolni, hogy az unokatestvérének a bankja vásárolta.” Minderre az MSZP pécs-komlói képviselője szerint csupán azért volt szükség, mert Matolcsy nem vallhatja be, hogy ennyi pénze van.

Szabó Tímea, az MSZP-Párbeszéd békásmegyeri képviselőjelöltje hangsúlyozta, Matolcsy családi korrupciós ügyei mindennél világosabban mutatják, hogy a magyar kormánynak és a nemzeti banknak sem érdeke a devizahitelek csapádájában vergődő magyarok megsegítése, hiszen

éppen a devizahitel-forintosítás károsultjainak pénzéből telik  a Matolcsy-családnak ilyen luxusvillákra.

Szabó emlékeztetett, a kormánytól magától tudjuk azt, hogy

„több, mint 900 ezer végrehajtási eljárás van folyamatban ilyen tartozások miatt jelenleg, és több, mint tízezer magyar családot fenyeget a kilakoltatás veszélye.”

A II. kerületi, Páfránykert utcai Matolcsy-villa előtt demonstrált korábban Pataki Márton, az Együtt elnökségi tagja is.

Pataki Márton előbb egy, a rendőrség által használthoz hasonló szalaggal tekerte körbe a luxusvillát, majd arról beszélt, hogy míg Matolcsy György vagyonnyilatkozatában csupán egy balatonakarattyai családi ház fele szerepel, aközben korábban kiderült, hogy pozíciójával összeférhetetlen módon egy a felügyelete alá tartozó bankvezértől kapott luxuslakást a budai várban, mostanában innen költözött át a 400 milliós nagy budai kastélyba, ahol fiától, Matolcsy Ádámtól bérel egy lakrészt.

Ezért Pataki szerint a jegybank elnökének és Polt Péter legfőbb ügyésznek. a napvilágra került információk tükrében le kell mondania.

Pataki Márton szerint a helyzet a Matolcsy-család érdekeltségeinek a növekedési hitelprogramban kedvezményesen folyósított jegybanki kölcsönökkel mára már odáig jutott, hogy egy esetleges áprilisi ellenzéki győzelem

„valódi fülkeforradalmat jelentene” amelynek szerinte az lenne a következménye, hogy „akár a jogfolytonosság ellenében is” le kellene fogni és kellene számoltatni az Orbán-rendszer tisztviselőit.

Frissítés 16:15 – Az LMP-s Vágó Gábor is kilátogatott a Matolcsy-család rózsadombi villájához. A kecskeméti képviselőjelölt „Hol a lóvé, Gyuri bá” feliratot festett a villa bejáratához.