Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Teljesen kamunak tűnik a köztévé sztorija a nőről, aki Svédországból menekült Magyarországra

Ez a cikk több mint 6 éves.

Múlt héten közölt riportot egy nőről, N. C -ről a köztévé aki a vállalhatatlan közállapotok, és a bevándorlók miatt menekült haza Magyarországra Svédországból. Most az Index cikkéből kiderült „hétrendbeli rágalmazásért, közbizalom elleni bűncselekményért és zaklatásért ítélték el őt Svédországban”.

Az Index cikke rendőrségi iratokra hivatkozva állítja, N. C. több állampolgárt is zaklatott, volt amikor  pszichológusnak, állatvédőnek, vagy hivatalos személynek állította be magát. Az ítélet szerint több svéd állampolgárnak is kellett kártérítését fizetnie.

De az is kiderült, hogy állításával szemben feltehetőleg sosem élt Stockholmban, a rendőrségi iratok szerint csupán egy Båstad  nevű kisvárosban élt anyjával, így elég bizonytalanak is tűnik az az állítása, hogy a svéd főváros mára élhetetlené vált, de az az állítás is kétségesnek tűnik, hogy a Stockholmi metrón megtámadták volna.

A köztévé riportja abba a kampányba illeszkedik be, amely szerint a hanyatló élhetetlen nyugattal szemben Magyarország a biztonság szigete. Ennek a kampánynak volt része Lázár János videója is, aki a világ legélhetőbb városának választott Bécsről állította azt, mára élhetetlené vált.

Mi ezt a régi videót elevenítenénk fel az ügy kapcsán: