Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán megint migránsozott egyet, de a valóság újra megcáfolta

Ez a cikk több mint 6 éves.

Józsefvárosban, a polgármesteri székét országgyűlési mandátumra cserélni akaró Kocsis Máté mellett kampányolt Orbán Viktor. A miniszterelnök Facebook-oldalára kedden feltöltött felvétel tanúsága szerint, Orbán Viktor itt is riogatott egy kiadósat a „migránsveszéllyel”.

(Fotó: Facebook / Orbán Viktor)

Orbán Viktor elmondta, Budapestnek és Józsefvárosnak meg kell védenie magát a migránsoktól, e nélkül ugyanis meg fog ismétlődni, ami 2015 nyarán a Keleti pályaudvarnál vagy a II. János Pál pápa téren történt, márpedig „teljesen egyértelmű, hogy nem akarjuk”, hogy az akkori események még egyszer megtörténjenek. Ennek megakadályozásához az kell, hogy nem engedjük a kormányrúd közelébe azokat a politikusokat, akik nem a magyar emberek érdekeit szolgálják, hanem bevándorlóországgá akarják tenni Magyarországot és bevándorlóvárossá Budapestet – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Ugyancsak ma jelent meg egy hír a Magyar Nemzetben, amely teljesen más megvilágításba helyezi Orbán szavait. A hír szerint a Jobbik fővárosi képviselője, Tokody Marcell kiderítette, a főváros több mint 4,7 millió forintos lakhatási támogatást fizetett ki uniós forrásokból a Magyarországra befogadott 65 menekültnek és oltalmazottnak.

Ezek szerint a fideszes vezetésű fővárosi önkormányzat mégsem tartja olyan veszélyesnek a menekülteket.

Ez megerősíti a januárban napvilágot látott információkat, melyek szerint a menekültellenes riogatás mögött a kormányzat uniós forrásokat fordított a befogadott menekültek integrációjának elősegítésére. Ugyancsak januárban derült ki, hogy 2017-ben 1291 menekültet fogadott be Magyarország titokban.

A Magyar Nemzet emlékeztet, az Európai Bizottság által létrehozott Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap forrásaira sikeresen pályázott a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI), amely a fővárosi önkormányzat hajléktalanellátó szervezete. A BMSZKI 82,5 millió forintot nyert el a nemzetközi védelem alatt álló emberek önálló lakhatásának támogatására. Ez az összeg a projekt költségeinek 75 százalékát fedezi, a fennmaradó 25 százalékos önrészt a fővárosi önkormányzat állta.

A Fidesz menekültellenes uszító munkája évek óta tart, az elmúlt hetekben napvilágot látott információk azonban jól mutatják, mennyire hazug is ez a kampány.

Nem az a probléma, hogy menekülteket fogadunk be, teljesen természetes lenne, hogy a nemzetközi szerződésekben vállalt kötelezettségeinknek elegedet teszünk. De az már probléma, hogy a kormányzat látványosan hazudik ezekben az ügyekben, és a hazugságokat használja arra, hogy megtartsa hatalmát.

Orbán Viktor józsefvárosi kijelentéseivel ellentétben, a menekültek befogadása nem jelent veszélyt, és ezt a kormányzat titokban megtett lépései bizonyítják a legjobban.

(MTI / Magyar Nemzet)