Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Zseniális sci-fivel rettegteti olvasóit az Origo az ellenzéki pártok együttműködésétől

Ez a cikk több mint 6 éves.

„A kvótapaktum még olyan részletekre is kiterjed, hogy a már kinyomtatott szavazólapokon ekkor már csak fekete filctollal lehet majd áthúzni a visszalépők nevét” – talán ez a legerősebb mondat az Origo nevű szerző az Origo hírportálon megjelent sci-fi novellájából, amely lerántani hivatott a leplet a titkos sorosista összeesküvésről.

A novella lényege, hogy Soros György titokban, és saját kezűleg válogatja ki helytartójával, Gulyás Mártonnal (egyébként Gulyás Márton pert nyert pont az Origo ellen, amiért azt írták korábban, hogy a milliárdos finanszírozza Gulyás tevékenységét) a kvótapárti egyéni jelölteket 66 választókörzetben, hogy az utolsó pillanatban visszalépjenek és ők legyenek az egyedüli jelöltek. Ebben persze segítségére lesz a média – hiszen Magyarországon nem a Fidesz, hanem Soros György irányítja a médiát – amely közzé fogja tenni a legesélyesebb jelöltek névsorát (mondjuk ha visszalépnek az utolsó pillanatokban a pártok egy jelölt javára, akkor miért kell előtte terjeszteni, hogy ki a legesélyesebb jelölt?).

Azok pedig, akiket megválasztanak majd, mind le akarják bontani a kerítést, megnyitni a határokat, migránsokkal elárasztani Magyarországot. Az Origo novellistájának képzelete szerint pedig erről a tárgyalások már hetek óta tartanak és most szivárogtak ki.

Reméljük, nem kell az olvasóknak elmondani, mekkora baromság az, amiről a cikk szól. Tipikus alufóliasisakos összeesküvés, aminek a lényege, hogy különböző létező, vagy jövőben lehetséges dolgot egymás mellé pakolnak, és ráhúzzák Sorost.

Az ellenzéki pártok sajtóhírek szerint tárgyalnak valamiféle koordinálásról. De ehhez semmi köze nincs Sorosnak. Ha az utolsó pillanatban lesz visszaléptetés, akkor tényleg filctollal kell majd lehúzni a szavazólapról a jelölteket, de ez miként bizonyítaná, hogy az állva maradó ellenzéki jelöltek Soros emberei? Minden ellenzéki párt vezetője elmondta, hogy nem bontaná le a kerítést (kivéve az Együtt), a cikkben mégis az áll, lebontanák. A médiatermékek valószínűleg le fogják közölni, ki a legerősebb ellenzéki jelölt, de azért, mert ez egy hír, amire az olvasók kíváncsiak, és nem csak az ellenzéki, hanem a kormánypárti olvasók is.

Persze a lényeg pont ez. A kormánypárt propagandája már előre kínál egy értelmezést egy esetleges ellenzéki koordinációra. Ha valóban létrejönne a jelenlegi MSZP-Párbeszéd-DK megállapodás kiszélesítése, már előre mondhassák, hogy igen: ez a Soros-terv.

Ez viszont semmi mást nem mutat, minthogy a kormánypárt reálisnak tart egy ilyen opciót, és hogy mennyire fél tőle.