Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Megvan a helyszín: együtt tüntet az MSZP, a Párbeszéd és a DK március 15-én

Ez a cikk több mint 6 éves.

Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje február 17-én nyílt levélben hívta az ellenzéki pártok képviselőit közös demonstrációra. Az eseményt szerda délután „Most kell talpra állni!” címmel meg is hirdették, az akcióban az MSZP-n és a Párbeszéden kívül a Demokratikus Koalíció is részt vesz.

Karácsony korábban azt írta, azért tartja fontosnak a közös tüntetést, mert „2018-ban változtatni kell.” Ehhez a változáshoz azonban meg kell mutatni, hogy

„többen vagyunk mi, akik elégedetlenek, akik más kormányt akarnak, mint a Fidesz támogatói. […] Mutassuk meg együtt, ellenzéki pártok, civil szervezetek, a változást kívánók széles közössége, hogy másképp kell kormányozni Magyarországot!”

Karácsony ugyanakkor elismerte, hogy az ellenzék nem mindenben ért egyet, és különböző elképzeléseik vannak azzal kapcsolatban, hogy milyen Magyarországot szeretnének. „Mindez azonban nem akadályozhatja meg közös kiállásunkat közös értékeink, a szabadság, a demokrácia és a változás szükségessége mellett.”

Végül annak ellenére, hogy Karácsony hangsúlyozta, a közös ünneplés nem jelenti az önállóság feladását, csupán annyit, hogy együtt mondanák ki, változásra van szükség Magyarországon, és nem adnák meg azt az örömöt a Fidesznek, „hogy hat-nyolc kisebb rendezvényt állíthat szembe saját megemlékezésével”, csak a Demokratikus Koalíció csatlakozott a kezdeményezéshez – de már ők is korábban.

A tüntetést délután háromtól tartják Budapesten a Fővám téren, úgyhogy aki az ötkor kezdődő diáktüntetésen is szeretne részt venni, az kényelmesen átérhet az Operaházhoz. De az igazán aktív állampolgár a Kétfarkú Kutya Párt Békemenetét is beillesztheti a március 15.-i ünneplésébe, mivel az déltől háromig tart majd.

Karácsonyék demonstrációjának Facebook oldalán azt írják, a hódmezővásárhelyi győzelem után

„nincs más dolgunk, mint megszervezni a változást akaró emberek többségét. Végre ne azt nézzük, ami elválaszt egymástól, hanem ami összeköt! Hogy április 8. után közösen építhessünk egy olyan Magyarországot, ahol a hatalom nem önmagát, hanem a magyar embereket gazdagítja!

Találkozzunk március 15-én 15 órától a Fővám téren és hallgassuk meg közösen Karácsony Gergelyt, az MSZP-Párbeszéd, a Változás Szövetségének miniszterelnök-jelöltjét! Az eseményen ott lesz a Demokratikus Koalíció is.

Ha sokan megyünk el március 15-én tüntetni, akkor újabb ütést viszünk be a Fidesznek! Ha sokan megyünk el április 8-án szavazni, akkor győzni fogunk!”