Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Két budapesti kerület is harcba száll a gyűlöletkeltő plakátok ellen

Ez a cikk több mint 6 éves.

Kispest (XIX. kerület) polgármestere, a szocialista Gajda Péter kedden tett közzé egy Facebook-bejegyzést, amelyben figyelmezteti a kerület közterületein plakátoló cégeket, hogy a gyűlöletkeltő tartalmak kihelyezése helyi szabályozásokba ütközik. A polgármester két olyan példát is mellékelt, melyek a gyűlöletkeltő kategóriába esnek: a Stop Soros plakátok, illetve az ellenzék vezetőit erővágóval, Soros György társaságában ábrázoló plakátokat.

Ma reggel Hajdu László, a a XV. kerület DK-s polgármestere levélben jelezte a 444-nek, hogy Rákospalota is hasonló rendeletet fog elfogadni:

„A közeljövőben olyan rendeletmódosítási javaslatot terjesztek a képviselőtestület elé, ami megtiltja a gyűlöletkeltő plakátok kihelyezését.”

A kezdeményezés akár ragályos is lehet, más ellenzéki többségű önkormányzatok is ráléphetnek erre az útra. Igaz, a hódmezővásárhelyi vereség után több jel is utal arra, hogy a Fidesz visszavesz a sorosozásból, de a kormánypárti kampánymódszereket ismerve valószínűsíthető, hogy a gyűlöletkeltő plakátokat tiltó helyi szabályozásoknak még lesz hasznuk.

(címlapkép: MTI / Kovács Tamás)