Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Dupla békemenet, dupla mozgósítás, bevándorlóország helyett a szeretet ereje

Ez a cikk több mint 6 éves.

A hódmezővásárhelyi választások nyomán felbolydult politikai mezőny számos meglepetéssel szolgált délután is.

Ezek közül is kiemelkedik, hogy a HVG újságírójának sikerült röpke nyilatkozatra bírnia a miniszterelnököt. Orbán Viktor reakciója azt sugallta, hogy valamiféle hátrányos kisebbség tagja, amelynek minden siker többszörös erőfeszítésébe kerül:

„Mi csak úgy véletlenül, vagy szerencse, vagy a többiek gyengesége révén sose nyertünk választást, ha mi nyerni akartunk, a mi közösségünknek kétszer, háromszor annyi energiát kellett mozgósítania, mint az ellenfeleinknek. Ez most is így van, kettőzött erővel kell dolgoznunk, ez a tanulság, és ezen fogunk dolgozni.”

A munkaalapú Magyarország miniszterelnöke szerint a választás „egyetlen dologról szól”, ez pedig az, hogy „bevándorlóországgá alakulunk-e a választás eredményeképpen vagy nem”.

A Bayer Zsolt mai, önkritikát kérő publicisztikája ihlette kérdést – szükség van-e szembenézésre? – Orbán Viktor azzal hárította el, hogy az ellenfelekkel kel szembenézni.

„Vérszagot kaptak”

– utalt feltehetően ezekre az ellenfelekre (esetleg választóikra is?) Bayer Zsolt, aki ma újabb Békemenetre hívott fel. Erre természetesen március 15-én fog sor kerülni, mert „itt az idő…, mert reményt kaptak, és most meg fogják próbálni azt a hangulatot elhinteni az országban, hogy ők a rohadt erősek, és mi már senkik sem vagyunk”.

Bencsik András szerint 2012-ben is ez volt az adekvát válasz, hogy hinnünk kell a szeretet és az összefogás erejében. „Kaptunk egy pofont” – mondta a Demokrata főszerkesztője – most pedig „itt a pillanat, hogy ezt az országot, ezt, amit létrehoztunk, meg kell védeni.”

Az érdeklődőket 12 órakor várják a Bem szoborhoz, innen majd átsétálnak a Kossuth térre, ahol meghallgatják a miniszterelnököt.

Magyarország legyen a Két Békemenet országa!

Békemenetből sosem elég, gondolhatta a Kétfarkú Kutya Párt (MKKP), ezért ők is szerveznek egyet. Ők is délben gyülekeznek, de a Blahán – jó lesz figyelni, nehogy valaki elkeveredjen.

Máris mozgósít a Fidesz

Az Orbán által is jelzett, megsokszorozott erőfeszítésekre rímel, hogy a 24.hu információi szerint azonnali mozgósításba kezdett a Fidesz.

A választókerületi szervezetek megkapták a pártközpontból utasítását, hogy az aktivisták azonnal lássanak munkához. Vigyék ki a pártot standokkal az utcára, és pörgessék fel a Fideszt támogató nyilatkozatokkal az aláírásgyűjtést. A remények szerint a támogatói nyilatkozat aláírói nagyobb valószínűséggel mennek el április 8-án szavazni – írja a 24.hu.

Nem koordinál az MSZP-vel a Jobbik

Bár a mai napon a Jobbik is csatlakozott az LMP-hez és az MSZP-hez a korrupcióellenes harc jegyében, és közösen jelentették be egy alternatív vizsgálóbizottság létrehozását az Elios-ügy feltárására, ma Dúró Dóra jelezte: semmilyen tárgyalás nem képzelhető el a Jobbik és az MSZP között. A szocialisták nem képviselnek erőt, s mivel könnyen lehet, hogy ki fognak esni a parlamentből, a rájuk adott szavazatok elvesznek.

Címlapkép forrása: Az MKKP Facebook-eventje.