Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orvoshiány miatt leállt a sátoraljaújhelyi kórház csecsemő- és gyerekosztálya

Ez a cikk több mint 6 éves.

Sokadik epizódjához érkezett a magyar egészségügy tragédiasorozata. Most éppen a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház csecsemő- és gyerekosztálya nem tud tovább betegeket fogadni, mert nincs, aki ellássa őket.

Forrás: ujhelykorhaz.hu

Tegnapi közleményében arról tájékoztatta a betegeket és a szülőket a kórház vezetősége, hogy a „személyi feltételek hiánya miatt” kénytelenek határozatlan időre felfüggeszteni a betegellátást az intézmény csecsemő- és gyermekosztályán és a gyermekszakrendelésen – írta meg a 444.

A tájékoztatás szerint a kórház csak az újszülöttek  ellátását és felügyeletét tudja biztosítani, azt is a városban dolgozó házi gyermekszakorvosok segítségével.

A beteg gyerekeket ezért a 85 kilométerre lévő miskolci megyei kórházba kell szállítani. A közlemény szerint a sürgősségi eseteket Sárospatakon és Sátoraljaújhelyen ügyeleti időben a városi összevont háziorvosi ügyeletekre kell vinni, itt látják el, vagy innen irányítják tovább őket. A környező településekről azonban még sürgősségi, ügyeleti esetekben is Miskolcra kell menni a betegekkel.

Németh Szilárd éppen ezen a héten értékelte úgy a sürgősségi osztályok túlterheltségét és az ebből adódó haláleseteket „velünk született problémaként”, amelynek lényege, hogy minden üggyel szeretnénk szaladni az orvoshoz, és az emberek jelentős része maga tehet arról, hogy kórházba kerül. 

Az pedig valamivel több, mint egy hónapja derült ki egy kutatásból, hogy  a magyar ötöd- és hatodéves orvostanhallgatók 40 százaléka inkább külföldi munkavállalást tervez.