Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szülők segítenek a vécék felújításában több szekszárdi iskolában

Ez a cikk több mint 6 éves.

Három szekszárdi iskolában is a szülők gyűjtenek pénzt a vécék felújítására – írta meg a Magyar Nemzet.

A Baka István Általános Iskola, a Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Dienes Valéria Általános Iskola is ilyen jellegű problémával küzd.

A Garay János Általános Iskolában jelezték, hogy meg lehetne ugyan csinálni a vizes blokk átalakítását, de 24 millió forintba kerülne, amihez támogatással együtt is nyolcmillió hiányzik. A Magyar Nemzet megkereste az iskolát, amelynek vezetője, Pekari Bernadett úgy nyilatkozott, egy másik iskola szülői munkaközössége kezdeményezte az összefogást, ők ehhez csatlakoznának.

Az igazgatóság abban kérte a szülők segítségét, hogy mozgassák meg kapcsolataikat, hátha van köztük vállalkozó, aki tudná támogatni az iskolát.

Hasonló a helyzet a Baka István Általános Iskolában, ahol 1983 óta nem változott a mosdók állapota. Itt a szülők keresték meg az iskolát, hogy segítsenek és megkezdődjön az együttműködés a tankerület és az önkormányzat között.

Reggel a Klebelsberg Központ (KK) és a Szekszárdi Tankerületi Központ sem reagált semmit a lap kérdésére: miért kell a szülőket foglalkoztatni és bevonni őket a felújításba, de arra nem válaszoltak, mennyi pénze van erre a tankerületnek – bár állítólag nyáron megcsinálnák a javításokat.

Azóta kiadtak egy közleményt, miszerint a tankerület csak egy szülői kezdeményezést karolt fel, „szó sem volt arról, hogy pénzt kérnek a szülőktől a nevezett iskolák mosdóinak felújítására”, és a fenntartónak nincsenek anyagi elvárásai a szülők felé. A Klebelsberg Központ szerint „az iskolai mosdók karbantartása, az elavult infrastruktúra felújítása fenntartói feladat, amelyet folyamatosan végez a tankerületi központ az általa fenntartott intézményekben.” Hogy a szülőktől nem anyagi segítséget kértek, csak kapcsolataik bevetését, azt egyébként a Garay János Általános Iskola igazgatónője is jelezte, vagyis lényegében a KK ugyan közölte, hogy idén majd pályázati pénzből 10 intézményt felújít a tankerület, de hogy végül az ominózus mosdók sora mi lesz (ki, miből, és legfőképpen mikor) újítja fel, azt nem tudni. És hogy „a szülői kezdeményezés felkarolása” ebben a vonatkozásban mit takar, az sem derült ki…

És mindeközben Ács Rezső, Szekszárd polgármestere szerint a migránsoknál nagyobb gond nincs a városban.

(Magyar Nemzet)