Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A KSH most éppen a családügyi államtitkár szavait cáfolta meg

Ez a cikk több mint 6 éves.

Nincs is szebb annál, amikor jön egy államtitkár (vagy egy tetszőleges kormányzati szereplő), mond valami rendkívül hangzatosat, aztán nem sokkal később ugyanabban a témában kijön egy adatsor, ami szépen megcáfolja a győzelmi jelentést. A legjobb pedig az, amikor mindezt az MTI szinte egymás után hozza le.

Nem is olyan régen Czibere Károly, a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár futott bele egy ilyen malőrbe a szociális szférában dolgozók mesés béremelése kapcsán, aztán Rétvári Bence beszélt arról, hogy évről évre növekszik a háziorvosok száma, nem sokkal később pedig kijött egy grafikon az MTI-n, ami rámutatott: pont az ellenkezőjéről van szó.

Ma pedig az MTI először ezt a hírt tette közzé:

Majd nem sokkal később következett ez, a már közel sem olyan optimista hír:

Szóval a helyzet az, hogy javában folyik a „Házasság hete”, országszerte és a határon túl is vagy 300 különféle programmal zajlik az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott nagyszabású eseménysorozat, aminek célja, hogy népszerűsítse a házasságot, illetve a családi élet szépségeit (mert hogy egyébként nem csak a házasság hete, de úgy általában véve a családok éve is van éppen).

Novák Katalin, család- és ifjúságügyért is felelős államtitkár ennek örömére egy csepeli sajtótájékoztatón fejtette ki nézeteit, miszerint:

„A házasság nem ment ki a divatból, Magyarországon reneszánszát éli, a fiatalok bátrabban mernek tervezni, kiszámíthatóbbnak, biztonságosabbnak érzik a jövőjüket.”

Erre mit tesz a KSH? Alig másfél órával később (és természetesen a házasság hetére reagálva) pont közzéteszi a témába vágó adatokat!

„Megtorpant a házasságkötések számának emelkedése tavaly: 2017 januárja és novembere között 48,2 ezer házasságot kötöttek, ez az adat 2,5 százalékkal elmaradt az előző év azonos időszakáétól.”

További kellemes házasság hetét kívánunk mindenkinek!

Kép forrása: Pixabay.com