Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán vejének korrupciós ügye miatt demonstrál csütörtökön a Momentum

Ez a cikk több mint 6 éves.

A közvilágítást érintő közbeszerzések körüli korrupciós ügyekről szóló OLAF-jelentés, és az annak, Orbán Viktor vejéről Tiborcz Istvánról szóló állításai miatt csütörtökön 18 órára Így világít a magyar! jelszóval hívja utcára az emberek a Momentum Mozgalom.

Az esemény leírásában ezt írja a párt:

Tiborcz István leleményességét már külföldön is elismerték!*
Ünnepeljük meg a miniszterelnök vejének nemzetközi sikereit, pakoljuk meg a világításkát! Magas színvonal, minőségi emberek, sikeres család, yolo.

Viszünk reflektort, megmutatjuk, hogy világít a magyar. A felszólalók közé meghívtuk Tiborcz Istvánt is. Dress code: pufimellény, sportzakó

Az eseményt 18 órától hirdették meg a Szabadság tér és a Nádor utca sarkára. Az esemény előzménye az, hogy az OLAF az európai unió csalás elleni hivatala jelentésében, 33 olyan közvilágítással kapcsolatos közbeszerzésben állapította meg az uniós pénzekkel való visszaélést, amelyben Tiborcz Istvánhoz baráti köre, és a Tiborczhoz köthető Elios zrt érintett. Volt olyan közbeszerzés, amely anyagait Tiborcz István cégtársának cége készítette elő, majd Tiborcz István cége nyerte el bőven az ár felett. (A háttérről itt írtunk részletesebben)