Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

50 milliárdos bérlakásprogramot indítana az LMP

Ez a cikk több mint 6 éves.

A magyarországi lakhatási válság kezelésére 50 milliárdos bérlakásalapot hozna létre a Lehet Más a Politika – jelentette be szerda reggel Demeter Márta országgyűlési képviselő.

Kormányra kerülve az LMP újra autonómmá tenné az önkormányzatokat, amelyek ebből az 50 milliárdos alapból bérlakások felújítására és újak építésére hívhatnának le forrásokat.

Demeter a Hír TV Reggeli járat című műsorában arról beszélt, az országban jelenleg 550 ezer üres  lakás van, egy jelentős részüknek nagyon leromlott az állapota. Egy LMP-kormányzat ezek felújításával és rászorulóknak való biztosításával enyhítene a lakásszegénységen.

Emellett az LMP bérfejlesztésben is gondolkodik. A minimálbér adómentessé tételével havi 26 ezer forinttal több maradna az emberek zsebében, az átlagbért keresőknél pedig 36 ezerrel maradna több havonta, a párt tervei szerint.

A devizahitelesek megsegítése is szerepel az LMP elképzelései között. Demeter szerint jelenleg is 45 ezer embert veszélyeztet a kilakoltatás a bedőlt devizahitelek miatt. A párt 270 milliárdot fordítana az ő támogatásukra.

(HírTV / Címlapkép: MTI, Balogh Zoltán)