Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Köves Slomó a Fidesz-KDNP-s Hollik István mellett kampányol

Ez a cikk több mint 6 éves.

Kampányanyag Köves Slomóval

Kiküldte kampányanyagait a Budapest 1-es választókerületben regisztrált választópolgároknak a Fidesz-KDNP. Az I. és V. kerületek egyesítésével létrejött választókerületben a KDNP-s Hollik István mellett Köves Slomó, az Egységes Magyar Izraelita Hitközség vezetője is leteszi a garast.

A kampányanyagban az áll, hogy a rabbi Hollik István személyében lát garanciát arra, hogy a zsidó közösség biztonságban legyen, és megkapja a segítséget a megújuló zsidó kulturális- és hitélet fejlődéséhez.

A Fidesz és a Köves által vezetett EMIH között régóta kiváló a viszony: a hitközség villámgyorsan terjeszkedik (legutóbb például a Zsigmond Király Főiskolát, újabban Milton Friedman Egyetemet sikerült megszerezniük), és ebben a kormány minden segítséget megad, a tavalyi évben többek közt – amint az Átlátszó megírta –  a kormányközeli vállalkozásokat is finanszírozó Eximbank milliárdos hitelein keresztül.

A másik oldalról sem marad el a hála: Köves Slomó rendre szavatolja, hogy a magyar kormánytól távol áll az antiszemitizmus minden formája, ahogy azt megtette a sorosozós kampányban is, valamint jótanácsokkal is ellátja a miniszterelnököt olyan ellentmondásos kérdésekben, mint Jeruzsálem fővárosi státusza.

Hollik két liberális pártelnök, Juhász Péter (Együtt) és Fekete-Győr András (Momentum) mellett az LMP volt főpolgármester-jelöltje, Csárdi Antal ellen indul csatába Kövessel az oldalán.

Köves nyílt támogatásával amúgy újabb szereplővel bővült a kormánypárti politikusakat szemérmetlenül támogató egyházi vezetők listája. A hódmezővásárhelyi polgármester-választás kampányában Németh László plébános prédikálta ki a polgármesteri babérokra törő Márki-Zay Pétert.

(Címoldali kép: MTI)