Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Közmunkások jelentik fel Lázárt, amiért szerinte azért jó a közmunka, mert így nincs kedvük lopni

Ez a cikk több mint 6 éves.

Lázár János egy hódmezővásárhelyi lakossági fórumon mondta el, hogy szerinte azért hasznos a közmunka, mert aki korareggeltől délután 3-ig dolgozik, annak aztán nem lesz kedve lopni. A szegényellenes és rasszista kijelentések miatt mind a két közmunkásokat tömörítő érdekvédelmi szervezet tiltakozott.

Tegnap este a Közmunkás Szakszervezet társelnöke, Komjáthi Imre volt Kálmán Olga vendége. Szerinte

Lázár János a közmunkások becsületét akarja elvenni, akik pedig dühösek és fel vannak háborodva, amiért a kormány folyamatosan megalázza őket, és politikai számításból ellenük hergeli a társadalmat.

A társelnök – aki korábban az MSZP elnökségének is tagja volt – utalt Lázár János szállóigévé nemesült kijelentésére, miszerint „akinek semmije sincs, az annyit is ér”, illetve egy idei állítására is, ami szerint nevelő célzattal nem emelik a közmunkások – 8 órás munka esetén – bruttó 81 ezer forintos fizetését.

Komjáthi hangja több alkalommal is elcsuklott a beszélgetés alatt.

Most sírnék legszívesebben. Azért, mert én látom mindennap azokat az embereket, akik küzdenek a mindennapjukban. Az ő gyerekeik nem lesznek jó partik, mint Lázár Boldizsár. Az ő gyerekeiknek nincs 60-70 milliós villájuk, nincs sertéstelepük. Elnézést, ez valami őrület

– mondta Komjáthi, aki szerint Lázár János kijelentése közösség elleni uszítás, és a szervezet feljelentést is tesz a miniszterelnökséget vezető miniszter ellen. 

A Közmunkás Szakszervezet társelnöke az interjúban arra is kitért, hogy megszűnt a munkaügyi ellenőrzés  a közfoglalkoztatásban kapcsán, és a közmunkások a településeiken sem számíthatnak semmilyen segítségre, teljesen ki vannak szolgáltatva a „fideszes országbáróknak”.

Komjáthi szerint a közmunásokat a miniszter szavai arra kell sarkallják, hogy április 8-án elmenjenek szavazni.

Egy másik közmunkás-érdekvédelmi csoport, a Közmunkásmozgalom a Jövőért a facebookon tiltakozott a miniszter szavai ellen. A pártfüggetlen csoport szintén a választásokon való részvételre buzdítja a közmunkásokat.

(Hírtv, Közmunkásmozgalom a Jövőért)