Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Németh Szilárd a nihil előretolt helyőrsége

Ez a cikk több mint 6 éves.

Aki végignézte Németh Szilárd egészen elképesztő ámokfutását a nemzetbiztonsági bizottság ülésén, ahol egyszerűen a fideszesek fogták magukat és kivonultak az ülésről, mert ott volt Szél Bernadett, és szerintük ő Soros György ügynöke, tényleg értetlenül állhat ezelőtt az egész előtt: Mi értelme volt ennek?

Első blikkre semmi, és Szél Bernadett az érdeklődés középpontjába rakása biztos, hogy nem fog használni a Fidesznek, de igazából ez a jelenet is jól illeszkedik, ahhoz a káoszrendszerhez amelyre a Fidesz törekszik a politikában.

Ez a káoszrendszer, az értékek, az erkölcs, a szakmaiság és a morál jelentőségének csökkentése a politikában, hogy csak és kizárólag az erő számítson.

Amikor Németh Szilárdot szembesítették, hogy Szél Bernadettet és szakértőjét is átvilágította az Alkotmányvédelmi Hivatal, így nem jelenthetnek nemzetbiztonsági kockázatot, Németh azzal válaszolt, hogy itt van egy másik szint is, amit a politikusoknak kell mérlegelniük. Majd amikor kiderül, hogy a bizottság elnöke, az MSZP-s Molnár Zsolt levelet írt Soros Györgynek, azt válaszolja Németh, hogy akkor ő is nemzetbiztonsági kockázat. Tehát még a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke is nemzetbiztonsági kockázat.

Ez persze elsőre viccesnek hat, de ez alapvetően a bizottság, a nemzetbiztonság és az átvilágítás kifejezések értekének elvétele. Németh – azzal, hogy „viccet” csinál ezekből – egyszerűen szétzúzza a valós értéküket. Mert nyilván onnantól kezdve, hogy a kormánypárt ezt nem veszi komolyan, nem is lesz komoly tényező a bizottság. Hiszen, ha a Fidesz nem vesz részt, működésképtelen lesz a bizottság, megszűnik tényezőnek lenni.

Ez pedig érdekében is áll a Fidesznek, hiszen ha vizsgálta volna a bizottság, hogy vajon Szél Bernadett nemzetbiztonsági kockázatot jelent-e, hogy létezik-e Soros-terv, hogy valóban illegálisan telepítenek-e be migránsokat a civil szervezetek, kiderült volna, ez mind hazugság, a propaganda hazugsága.

De ahogy Németh csinálja, úgy kivesszük a szakmai érveket a vitából, kihúzzuk az egész nemzetbiztonsági bizottságot a nemzetbiztonság kérdéséből – hiszen nem a szolgálatok döntik el, ki jelent nemzetbiztonsági fenyegetettséget, hanem ez egy másik szinten dől el. Ilyenkor a propaganda fog ebben dönteni, vagyis az, hogy ki erősebb, és ki tud nagyobbat üvölteni.

Ha nincs mód és alkalom arra, hogy a nemzetbiztonság kérdéseit megvitassák, a szakértők bevonásával, akkor a szakértők szava nem fog látszódni, csak az erősebb kutya elve alapján dől el, milyen igazság jut el az emberekhez.

Számos példában láthattuk már, hogy a szakmaiság, az értékek, a morál félrerakásával, vagy új szakértők, új morál kitalálásával, hogyan képes teljes témák igazságát egyszerűen teljesen semmivé tenni a széles közönség számára.

A nemzetbiztonság kapcsán is most ez a kísérlet zajlik. Az a nihilista kísérlet, amelyben érték, morál és erkölcs nélkülivé teszik a politikát, hogy csak és kizárólag az erő legyen a politikai igazság fokmérője.

Kérdés ez működni fog-e most, vagy több kárt okoz a Fidesznek (több kárt tud-e okozni ezzel az ellenzék, és főleg Szél Bernadett) ez a bohózat, mint amennyit használ a bizottság, és ezzel a titkosszolgálati szakma szétverésének kísérlete.

(Címlapkép: 444)