Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Mészáros Lőrinc luxusmagángéppel röpköd Európában

Ez a cikk több mint 6 éves.

Az adófizetők pénzén mesésen meggazdagodó felcsúti polgármester stílusosan utazik: a Hír TV szerint egy Bombardier Challenger 605-ös magángépre pattan, amikor el kell hagynia az országot. A gépen az utasok bőrfotelekben ülnek, egy tankolással pedig akár Amerikáig el lehet repülni. Ráadásul a legkisebb európai repülőtereken is le tud szállni, tehát gyakorlatilag semmi sem szabhat gátat annak, hogy Mészáros oda repüljön, ahova épp kedve szottyan.

A Hír TV Célpont című műsorában péntek este 20:30-kor számol majd be részletesen az ügyről, amelyre úgy bukkantak rá, hogy több hónapig figyelték a repülő mozgását Mészáros külföldi útjaival párhuzamosan. Például kedden Malagára repült a gép, ahol pont az Eszék és a Puskás Akadémia, Mészáros két focicsapata játszott meccset. De más alkalmak is voltak, amikor a gép útja egybeesett Mészáros úticéljaival.

Mészáros bizalmasa, Szijj László is valószínűleg igénybe vette a gépet, tavaly augusztusban például Szijj felesége Calviból posztolt képet két nappal azután, hogy ott szállt le a magánrepülő.

A repülő egyébként egy osztrák légitársaság, a Cursus Aviation tulajdonában áll, amely ahhoz az üzleti csoporthoz tartozik, amely az MKB Bank privatizációjában is részt vett, így a cég egyenesen kötődik Mészároshoz és üzleti köréhez.

(Hír TV)