Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A migránsokról milliárdokért konzultál a kormány, de a menekültekről azért nem tájékoztat, mert nem fontos

Ez a cikk több mint 6 éves.

Kapásból nehéz is lenne összeszámolni, hány milliárd forintnyi közpénzt költött el a magyar kormány arra, hogy tájékoztasson és konzultáljon a migránsokról (magyarul, hogy plakátokon, népszavazáson és kérdőíven is tolja a gyűlöletpropagandát).

Csak néhány, ide vonatkozó költés:

  • az első, még szerény keretekkel dolgozó, bevándorlásellenes konzultációs kampányra még alig 381 millió forintot különítettek el
  • az érvénytelen kvótanépszavazást felvezető kampányra viszont összesen több mint 8 milliárd forintot költöttek – és ebben nincs benne az a 4,5 milliárd forint, amit a népszavazás technikai lebonyolítására költöttek (szavazólapok, szavazatszámlálók díjazása stb.)
  • a Soros-kampányra már önmagában elment 5,6 milliárd, csak hogy jól tájékoztatva legyünk

Szóval maradjunk annyiban, hogy ha a rémisztő migránsokról kell néhány szót ejteni, akkor a kormány nem sajnálja a közpénzt.

Na de mi a helyzet azokkal a menekültekkel, akiket viszont beengedtek az országba?

Hát róluk azért nem tájékoztatták a magyar lakosságot, mert a menekültek befogadásának ügye nem olyan horderejű, hogy arról a magyar embereket tájékoztatni kellett volna.

Legalábbis Puskás Imre, a Fidesz szóvivője most ezzel próbálta védeni a mundér becsületét.

Tehát akkor összegzésként: hogy a kvótarendszer alapján Magyarország befogadjon 1294 menekültet, az olyannyira felháborította a magyar kormányt, hogy 2015 óta hadakozik emiatt Brüsszellel, idehaza pedig milliárdos költségvetésű, sikertelen népszavazást szervezett ez ellen, valamint gyűlöletkeltő és hamis kampányok sorozatával fárasztja a társadalmat.

Ellenben amikor valóban befogadunk 1291 menekültet, az nem olyan horderejű esemény, amiről tájékoztatni akarnák a közvéleményt.

Ezt nevezik öngólnak.