Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Beperlik Hoppál Pétert és Páva Zsoltot a betámadott pécsi civilek

Ez a cikk több mint 6 éves.

Személyiségi jogainak megsértése miatt pert indít a pécsi Emberség Erejével Alapítvány a város polgármestere, Páva Zsolt és országgyűlési képviselője, Hoppál Péter ellen. A szervezet jogi képviseletét a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) fogja ellátni.

Az alapítvány azért citálja igazságszolgáltatás elé a két politikust, mert állítása szerint azok megsértették az alapítvány jóhírnevét, vele szemben hátrányos megkülönböztetésre buzdítottak, körülötte ellenséges környezetet alakítottak ki.

A fideszes politikusok decemberben indítottak hadjáratot az Emberség Erejével ellen, azzal vádolva őket, hogy a Soros-terv kiszolgálói. Páva Zsolt kezdeményezésére a pécsi képviselő-testület egy határozatot is elfogadott, amelyben felszólítják minden pécsi polgárt,

ne adjon helyt a Soros-féle kampányközpontnak. Ne adjon tulajdonba, bérbe, használatba semmilyen helyiséget! Ne segédkezzen senki otthonunk, Európa, hazánk, Magyarország és szeretett városunk, Pécs jövőjének kockáztatásában, ne segédkezzen Soros György tervének megvalósításában.”

A támadás nyomán az alapítvány el is veszítette azt az albérletet, amelyben az irodáját működtette volna. Később azonban, egy másik felajánlás nyomán, mégis sikerült helyet találnia.

Az Emberség Erejével Alapítvány, amely amúgy tanodát üzemeltet és emberi jogi neveléssel foglakozik, a Nyílt Társadalom Alapítványnál (OSF) elnyert támogatás miatt került a kormánypolitikusok célkeresztjébe. A támogatást a vidéki civil szervezetek fejlesztésére kapta, az összeg nagy részét nem is maga használja fel, hanem továbbpályáztatja kisebb helyi csoportosulásoknak.

Az OSF támogatásában részesülő civileket amúgy nemcsak Pécsett támadták be a helyi fideszesek. Soros-ellenes nyilatkozatot fogadott el Debrecen, Székesfehérvár és Esztergom is. Emellett a párt nemrégiben más megyei jogú városok vezetőinek is utasításba adta a civilek elleni harcot.

(TASZ)