Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Négy év múlva műtenék meg az énekesnőt, miközben a Fidesz szerint nálunk van az egyik legrövidebb várakozási idő

Ez a cikk több mint 6 éves.

„Nagyon szeretném, ha lecsökkenne a várólista, ha nagyobb támogatást nyújtanának a műtétekhez, enyhülést adva a betegeknek. És nagyon szeretném, ha meghallanák a hangomat, mert én ezt én már tényleg nem bírom.”

Krámli Kinga énekesnő elkeseredett hangvételű Facebook-posztban igyekszik felhívni a figyelmet az egészségügy egyik legégetőbb problémájára, arra, hogy rengeteg beteg azért nem jut időben kezeléshez, mert a várólisták továbbra is embertelenül hosszúak.

Kép forrása: Krámli Kinga/Facebook

Elég volt a hallgatásból! – írja az énekesnő.

Krámli Kinga saját történetét osztotta meg a közösségi oldalon, hosszú ideje endometrózissal küzd, de úgy tűnik, legkorábban 4 év múlva(!) tudják megműteni.

„Ilyen mély érintettségű endometriózisos műtétből viszont csak heti egyet támogat az OEP-utód (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő). Ezért a várólista is hosszú. Nekem most, jelen állás szerint 2022. január 19-én lesz az operációm. Négy év múlva. Pedig én addig nem bírom.”

Krámli Kinga arra is felhívja a figyelmet, hogy természetesen fizethetne kétmillió forintot, és akkor soron kívül megműtenék, „de akkor sem szűnne meg ez a probléma globálisan.”

A teljes Facebook-poszt ide kattintva elolvasható.

Külön szomorú színezetet ad az elkeseredett hangvételű írásnak, hogy december végén a Magyar Időkben még az volt a sikertörténet, hogy „Radikálisan csökkent Magyarországon a műtétre várók száma, és csökkent a várólisták hossza is 2012 óta”, a Fidesz pedig azzal kampányolt néhány napja, hogy „ma már Magyarországon van az egyik legrövidebb várakozási idő az OECD-országok között.”

Mindez természetesen a műtétre várakozókat annyira nem segíti, ha pedig belegondolunk abba, hogy Magyarországon az összes haláleset 26 százaléka,

több mint 32 ezer haláleset lett volna elkerülhető 2014-ben,

ha megfelelő lett volna az egészségügyi ellátórendszer, akkor pláne elkeserítőnek tűnik a helyzet.

A napokban derült ki az is, hogy az év végi kasszasöprésből 1 milliárd forintot juttat a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő a várólisták csökkentésére, és a kormány tervei szerint jövőre még 5 milliárdot szánnak ugyanerre.

(Forrás: Facebook/Mérce)