Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Simicska is kapott kunyeráló levelet Orbántól

Ez a cikk több mint 6 éves.

Úgy tűnik, hiba csúszhatott a Kubatov-lista frissítésébe, ugyanis Simicska Lajos is adománygyűjtő levelet kapott Orbán Viktortól. Kedden röppent fel a hír, hogy a miniszterelnök a Soros-ellenes harchoz gyűjt pénzt támogatóitól.

Akkor mostantól a Fidesz végre nem költi az adóforintjainkat arra, hogy saját politikai céljait szolgálja? – kérdeztük akkor álnaivan, hiszen ahogyan a HVG is megírta, az akció célja elsősorban nem az anyagiak gyűjtése (ebből végtelen mennyiség áll a Fidesz rendelkezésére), hanem ez is egy újabb kampányfogás a törzsbázis bemozgatására.

Mindenesetre úgy tűnik, a törzsbázis listája kicsit elavult lehet, mert a táborból 2015-ben kivált Simicska Lajos oligarcha is kapott egy levelet, ahogy az az üzletember fiának, Simicska Ádámnak a Facebook-posztjából kiderül.

A dolog pikantériáját az is adja, hogy Simicska évtizedeken keresztül a Fidesz pénzembere volt, neki köszönheti a párt, hogy megteremtődött – ha kellett, nem a legkóserebb módon – a nagy néppárti léthez szükséges anyagi hátország. 2010 és 2015 között a kormányra került Fidesz is meghálálta a szolgálatokat, hiszen Simicska Közgépe sorra nyerte el a hatalmas állami beruházásokat.