Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Karácsony macskát simogatott, Szél videón üzent, Áder pezsgőt fogott, Kunhalmi puszival robogott be 2018-ba

Ez a cikk több mint 6 éves.

Áder János nem politizált, Karácsony cicát simogatott, Szél óriásplakát-menetes kormányzást ígért, Fekete-Győr egy óráskerék előtt szállt szembe Áderral, Vona Gábor nem akar olyan lenne mint a Fidesz, Kunhalmi Ágnes pedig puszit küldött újév alkalmából.

Áder János újévi köszöntőjében úgy tett, mintha nem választási év következne Magyarországon.

„Bármiben hiszünk, bármilyen célok vezérlik életünket, ilyenkor nem fukarkodunk egymásnak újra és újra sikert, boldogságot kívánni. Őrizzük meg e pillanat varázsát az egész esztendőben!” – kérte az elnök.

MTI Fotó: Kovács Tamás

Áder János hangsúlyozta: rajtunk múlik, hogy az első órák öröméből, reménységéből, szeretetéből mennyi marad velünk a folytatásra. „Tudunk-e azzal a bizalommal fordulni embertársainkhoz, amivel a legjobbat kérjük számukra az óév végén, az új esztendő kezdetén? És amit ilyenkor oly sokszor megfogadunk: elhagyjuk-e rossz szokásainkat, megőrizzük-e azt a lelkesedést, amivel most régi – új célokat tűzünk magunk elé? Tisztelettel, megbecsüléssel fordulunk-e barátaink, munkatársaink, szomszédaink felé?” – tette föl a kérdéseket a köztársasági elnök.

Hangsúlyozta: bár sokfélék vagyunk, összekötnek minket Kölcsey Ferenc sorai, amelyekkel mindannyian jókedvet, bőséget és „víg esztendőt” kérünk magunknak, egymásnak, hazánknak.

Karácsony Gergely az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnökjelöltje cicát simogatva üzent az új évre:

Élhetnénk egy olyan országban, ahol a közélet arról szól, hogy hogyan lesz jobb az iskola, az egészségügy, hogyan nőnek a bérek, és hogyan érezzük magunkat biztonságban. Én készen állok arra, hogy egy ilyen országért dolgozzak.

Üzenetét Karácsony a kormányváltás esélyével zárja.

2018-tól Magyarország egy sokkal nyugodtabb, békésebb, építkező ország lehet. Egy olyan ország, ahol mindenki számít. Boldog Új Magyarországot kívánok mindannyiunknak!

Szél Bernadett az LMP miniszterelnök-jelöltje még december 30-án üzent. Szél Bernadett arról beszélt, hogy az elmúlt év és az elmúlt 27 év is megmutatta, új politikusokra, új irányra van szükség. Szerinte a kormánytól csak korrupciót és gyűlöletpolitikát kaptunk. Szél Bernadett arról is beszélt óévi utolsó videójában, hogy olyan országot képzel el, ahol 8 óra kemény munkáért tisztességes bér jár, ahol az egészségügy mindenki számára jó minőségű és elérhető, ahol az oktatás a lehető legjobb minőségű, mert az LMP nem szeretné, ha a magyar emberek gyártósorok mögött robotolnának, azt szeretnék, ha minél többen a szaktudásukat használva, magas hozzáadott értékű munkát végeznének jó fizetésért az országban.

Szél szerint az LMP egy erős és büszke Magyarországot fog teremteni kormányon, de ezt nem kell majd kiírni órásplakátokra és a falakra, mert ezt akkor majd mindenki tudni és érezni fogja.

Fekete-Győr András a Momentum elnöke az Erzsébet téri óráskerék mellől küldte el újévi üzenetét. Szerinte Áder János fényűző környezetben beszélt, csillogásban és pompában, de ez a világ Fekete szerint nagyon messze van a magyar valóságtól. Szerinte az embereknek elegük van abból a politikai elitből, amely eltávolodott tőlük nem érti meg őket. A Momentum olyan Köztársasági Elnököt szeretne aki kritikus, integratív és cselekszik.

A Momentum számára a szilveszter a reményről szól. Fekete-Győr szerint magunk mögött kell hagynunk a 2017-es évet, ami a cinizmusról szólt, és új lappal kell tekintenünk a 2018-as évre, ami a remény és a változás éve lesz.


Vona Gábor szintén a Facebookon értékelte az óesztendőt, és nézett az új elé. Szerinte „a holnap induló újév viszont minden bizonnyal az eddigi legnehezebb és legharcosabb lesz. Néhány hónap múlva a magyar emberek segítségével kormányt kell váltanunk és nekikezdeni egy biztonságos, élhető, igazságos és szabad ország építésének.”

Szerinte a Jobbiknak úgy kell legyőzni a Fideszt, hogy közben nem válhatnak olyanokká, mint ők. „Az aljas támadások tűzében néha nagy a csábítás, hogy eldobjuk a méltóságunkat, és iszapban birkózzunk meg a tolvajokkal. De nem tehetjük! Mi nem csupán a Fideszt, mint pártot szeretnénk leváltani, hanem a Fideszt, mint mentalitást. A korrupt, hazug, pökhendi és gátlástalan politikai stílust. Helyébe a méltóságot, felelősséget, egyenességet és tisztakezűséget kell állítanunk. Csak így tudunk sikeresebb országot építeni.” – mondta a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

Kunhalmi Ágnes pedig puszit küldött követőinek az új évre.

Forrás:MTI/Mérce