Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az új német kormány évi 65 ezer bevándorlónál meghúzná a vonalat

Ez a cikk több mint 6 éves.

Miután Angela Merkel konzervatív pártja, a CDU újra kormányt alakíthatott, a CDU alelnöke, Thomas Strobl bejelentette:  évi 65 ezerben határoznák meg az új bevándorlók számát.

A Heilbronner Stimme című német napnak Strobl kijelentette: nem ismétlődhet meg a „migránsáradat”, Németországnak vissza kell térnie a „normális” számokhoz. Idén októberben a CDU és bajor testvérpártja, a CSU megállapodást kötött, amiben évi 200 ezer bevándorlóról volt szó, de most tovább csökkentették a keretszámot.

A szombaton megjelent interjúban Strobl kijelentette:

„a cél a 2012. évi szám lenne, amikor 65 ezer bevándorló érkezett”.

A CDU január 7-én kezd kormányalakítási tárgyalásokat a szociáldemokratákkal (SPD). A szeptember 24-i parlamenti választások után a győztes CDU/CSU az FDP-vel és a Zöldekkel kezdett egyeztetést a közös kormányzásról, de ez november végén kudarcba fulladt.

Sigmar Gabriel német külügyminiszter (SDP) egy szombaton megjelent interjúban kijelentette, hogy Németország nem tudja kielégíteni mindenkinek az igényét, aki itt szándékozik letelepedni. Hozzátette azt is, hogy Németországnak ki kell utasítani az illegális bevándorlókat.