Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Karácsony: „Meg akartak puccsolni, de nem sikerült”

Ez a cikk több mint 6 éves.

Sikertelen puccsnak értékelte egy ma délutáni háttérbeszélgetésen Karácsony Gergely a 444 tegnapi cikkében kiszivárgott információkat, amelyek arról szóltak, hogy Karácsony Gergely nem lesz rajta se a DK, se az MSZP listáján, de ő lesz a közös miniszterelnök-jelölt, ellenben a Párbeszéd nem kap listás helyeket és nem is indul közösen az MSZP-vel.

Karácsony szerint olyan helyzet nincsen, hogy egy miniszterelnök-jelölt nem szerepel a listán. Korábban pedig elmondta azt is, hogy egy tisztán MSZP-s listát nem vezetne. Azt is elmondta, az MSZP elnökségi ülése, amin ő is részt vett, végül egyhangúlag fogadták el az MSZP-Párbeszéd együttműködést és Karácsony miniszterelnök-jelöltségét is. Bár az is kiderült, listás helyekről egyenlőre nem tárgyalt a két párt.

Karácsony elmondta, annak is örülne, ha a DK elfogadná közös miniszterelnök-jelöltnek (amit most még nem tesz meg a párt) és a listaállítás technikai határidejéig februárig azért is fog küzdeni, hogy létrejöjjön a szerinte az ellenzék számára legelőnyösebb közös lista.

Arra a kérdésre, hogy nem visz-e el többet a közös lista dilemma fenntartása, az összefogás további lebegtettetése, mint amennyit egy közös lista hozhat, Karácsony azzal válaszolt, hogy nem direktbe próbálja rákényszeríteni erre a pártokat, nem fog a közös listáról beszélni, hanem a közös ország víziójával kampányol a következő hónapokban.

A HVG kérdésére, hogy lesz-e DK-val közös kampányesemény, azt mondta Karácsony, ha hívják megy, de még nem hívták, viszont januárra már teljesen be van telve a naptára. De azt is elmondta, ha az LMP meghívja egy rendezvényre, oda is szívesen elmegy.

Megkérdeztük azt is, hogy mi lesz akkor, ha a Párbeszédnek és az MSZP-nek nem sikerül megállapodnia, Karácsony erre többszöri visszakérdezés után is azt mondta, ilyen helyzet nem lesz, végig fogja csinálni a kampányt. Nem tervez B opcióval.