Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az Emberség Erejével Alapítvány beperli a pécsi önkormányzatot a Soros-nyilatkozat miatt

Ez a cikk több mint 6 éves.

Pert indít a pécsi önkormányzat ellen az Emberség Erejével Alapítvány (EEA) a pécsi közgyűlés által múlt héten elfogadott Soros-ellenes nyilatkozat miatt. A szervezet még vizsgálja, hogy politikai diszkrimináció, a szervezet jó hírnevének megsértése miatt, vagy más okkal forduljanak bírósághoz – mindenesetre bírói útra terelik a dolgot, hiszen úgy vélik, túlzottan elharapóztak a dolgok a baranyai megyeszékhelyen.

A múlt csütörtökön elfogadott Soros-ellenes nyilatkozatban a pécsi önkormányzat arra kéri a helyieket, ne adjanak el és ne adjanak bérbe ingatlanokat az EEA-nak, mert az támogatásban részesül a Nyílt Társadalom Alapítvány részéről.

„Valaki kamionnal akar áthajtani rajtunk, más szerb rendőrökkel akar megerőszakoltatni, és utána kirakni Egyiptomban”

– ezt az EEA egyik munkatársa nyilatkozta a Magyar Nemzetnek. Szerinte túlzottan kiéleződött a hangulat és tarthatatlanná vált a helyzet Pécsett, ezért látják szükségét a per megindításának.

„Igenis meg kell húzni a határt, hogy az ilyen lépéseknek legyen következménye” – mondta.

Mindenesetre, míg a határ meghúzásra kerül, a fideszes vezetésű városok rendre támadnak rá a helyi civil és jótékonysági szervezetekre. Debrecenben az Alternatív Közösségek Egyesületét szólította fel fel a városvezetés, hogy hagyjon fel tevékenységével. A polgármester, Papp László még azt is fontosnak tartotta elmondani, hogy amúgy sincs szükség városában karitatív szervezetekre,

„Debrecenben ugyanis tökéletesen meg van oldva a rászorulók ellátása.”

A legtöbb figyelmet ez a két város kapta, de a radar alatt múlt csütörtökön Székesfehérvár vezetése állásfoglalást fogadott el a „Soros-terv” ellen.

„A Soros-terv része, hogy megyeszékhelyeken civilközpontokat hozzanak létre, ahol a terv végrehajtása lesz a feladat” – nyilatkozta Törő Gábor országgyűlési képviselő a Fejér Megyei Hírlapnak. „Fehérvár városa minden komoly civil szervezetet támogat, de olyanokat nem, amelyek külföldi hatalmakat szolgálnak” – tette hozzá.

A Magyar Nemzet a közgyűlés által elfogadott nyilatkozatból is idéz:

„A közgyűlés kinyilvánítja, hogy nem kíván Székesfehérváron sem bevándorlásszervező irodát, sem migránstábort, egyúttal szorgalmazza, hogy a magyar önkormányzatok utasítsák el a Soros György által tervezettek és a kötelező, felső korlát nélküli betelepítési kvóta végrehajtását”

(Magyar Nemzet / Fejér Megyei Hírlap)