Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Saját alpolgármestere cáfolja a debreceni polgármester civilellenes kirohanását

Ez a cikk több mint 6 éves.

Durván szálltak bele hétfőn a sorosistának nevezett civil szervezetekbe a Fidesz helyi erős emberei Debrecenben.

Kósa Lajos, Debrecen egykori polgármestere, Papp László polgármester, Tasó László, a Miniszterelnökség államtitkára, és Pósán László országgyűlési képviselő arra kérték a civil szervezeteket, hagyjanak fel karitatív tevékenységükkel, és hagyják el a várost.

Ezt Papp polgármester azzal indokolta, hogy szerinte egész egyszerűen nincs szükség a tevékenységükre, mert a város maga is meg tudja oldani a szociális problémákat az ételosztást. Debrecenben nincs szükség ételosztó, karitatív tevékenységet folytató szervezetekre – mondta Papp.

Papp állítását, hogy minden a legnagyobb rendben van a városban szociális téren, saját alpolgármestere cáfolta. A Dehir tudósítása szerint ugyanis pont szombaton osztott ételt a debreceni alpolgármester, Komolay Szabolcs.

DehirÉtelosztás a Biczó István kertben

A videóban elhangzik többek között, hogy a szakadó eső ellenére sokan álltak sorba, és hogy az alpolgármester az adventi időszakban több ilyen ételosztást is tervez. Az egyik megszólaltatott sorban álló el is mondja, 79 ezer forint a nyugdíja (egy városi közintézmény volt szakácsaként, ebből 45 ezret fizet törlesztőrészeltre és számlákra).

Úgy tűnik, Papp László szavai ellenére mégiscsak van szükség Debrecenben ételosztásra.