Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Pécsiek tüntettek a helyi civilek vegzálása ellen

Ez a cikk több mint 6 éves.

A pécsi korzón tüntetett tegnap este több száz ember  a  fideszes önkormányzat és Páva Zsolt polgármester legújabb civilellenes akciói és a város által elfogadott úgynevezett „Soros-nyilatkozat” ellen. A tiltakozók kifejezték, akkor szeretnének igazán megálljt parancsolni a kampányszerű sorosozásnak, amikor már a helyi ismerőseiket, közösségi embereket támad távoli fogalmak helyett:

az Pécsett szombaton este, meg az előző napokban is kiderült, hogy amikor már megfogható, jól látható, sőt beazonosítható közelségbe kerül a veszély, már nem Brüsszelt, nem egy „amerikai nyugdíjas bácsit”, nem egy gonosz milliárdost, nem Sorost kell utálni, hanem a szomszéd néni unokáját, aki az elmúlt tíz évben hátrányos helyzetű embereknek segített az iskolai felzárkóztatásban, vagy olyanokról beszélt szegregátumokban élőknek, hogy nekik is vannak alapvető jogaik, és érdemes lenne bemenni az iskolába, esetleg még készülni is, és ha jól tanul, ösztöndíjat is kaphat, továbbtanulhat, ne adj’ Isten még munkája is lesz, azt már sokak gyomra nem vette be.

írta beszámolójában a Szabad Pécs, online újság. A tüntésen több beszéd is elhangzott. Az egyik szerint a boszorkányüldözés helyett sokkal többet kellene arról beszélni, hogy a jelenlegi vezetés és Páva Zsolt polgármester katasztrofális, csődközeli helyzetbe sodorta a város gazdálkodását.

Egy másik felszólaló viszont hangsúlyt váltva egyenesen megköszönte Orbán Viktornak, hogy felháborító politikájával rávilágított, állampolgárként neki magának is sokkal több feladata van, mint „négyévente leszavazni,” és ügyek mellett is ki kell állnia.

Pécs fideszes vezetése a hónap elején kezdte el akítvan támadni a „sorosistának” bélyegzett helyi civileket, akik főleg szociális területen dolgoztak ki eddig a városban programokat. A helyi Fidesz az Emberség Erejével karitatív alapítványt ilyen indokokkal szorította ki az általuk bérelt helyiségből. A Nappali Kávéház tulajdonosát tulajdonképpen a helyi hatalom kényszerítette arra, ne adjon helyet az alapítványnak. A helyiek összefogása révén azonban elüldözni nem sikerült senkit, és szereztek új helyiséget is.

Címoldali kép: Szabad Pécs