Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Karácsony és Kunhalmi Pécsett: a Párbeszéd vezetője kibékült a róla szivárogtató Együtt-alelnökkel

Ez a cikk több mint 6 éves.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke és Karácsony Gergely, a Párbeszéd és az MSZP közös miniszterelnök-jelöltje szombaton Pécsett járt.

Karácsony Facebook-oldalának tanúsága szerint a politikus kibékült Berkecz Balázzsal, az Együtt jelenleg felfüggesztés alatt lévő pécsi alelnökével, aki bevallotta: ő készítette – és rakta ki rövid időre Facebookra -, amelyen Karácsony arról beszélt, nem kifejezetten hiányzott neki ez az egész miniszterelnök-jelöltség.

„Jó embereknek is lehetnek rossz döntéseik. A barátság marad, külön úton, de tovább küzdünk a kormányváltásért!” – írta ki a két politikus a közösségi hálóra feltöltött közös fotójuk mellé.

Persze nem csak ezért utazott a két politikus a baranyai megyeszékhelyre, ahol az utóbbi napokban egyébként felforrósodtak a dolgok, a Fidesz hadjáratot indított a helyi civilek ellen, a közgyűlés pedig még egy Soros-ellenes határozatot is elfogadott.

Karácsony és Kunhalmi részt vettek a Segítség elnevezésű jótékonysági akciót, amely után az MSZP fővárosi vezetője elmondta:

évről évre azt tapasztalják, hogy egyre hosszabbak a sorok az ételosztásokon, mivel a szegénység is egyre nagyobb Magyarországon. De van értelme a szolidaritásnak, az együttműködésnek és az emberiességnek.

Karácsony Gergely úgy vélekedett, hogy az elmúlt hét évben a magyar társadalom Európa egyik legigazságtalanabb társadalmává vált. Lehet igazságos kormánya Magyarországnak. Van remény, van új baloldali ajánlat és együttműködés. 2018-ban új, demokratikus kormánya lesz Magyarországnak – tette hozzá.

(Mérce / MTI)