Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán szerint a tömeges bevándorlás okozza a gyűlöletet, Soros szerint a kormány propagandakampánya

Ez a cikk több mint 6 éves.

Orbán Viktor csütörtök este megint a Soros-tervvel és a tömeges bevándorlás rémével ijesztgetett  az Echo TV-ben, Soros György pedig péntek reggel a Népszavában jelentetett meg cikket az ellene folyó propagandakampányról. Mindeközben csütörtökön az is kiderült, hogy a kormány bevándorlást elősegítő programjában legalább 19 885 külföldi vett részt, azaz „15-ször annyi bevándorlót engedett be a kabinet, mint amennyi menekült (1294 fő) befogadását kérte az Európai Unió hazánktól” – írja a Magyar Nemzet.

Orbán Echo TV-s szereplésének apropóját az Európai Bizottság csütörtöki döntése adta, ami szerint bírósági szakaszba lép a Magyarország elleni uniós kötelezettségszegési eljárás. A Bizottság a lex CEU és a civiltörvény miatt perel, de hazánknak a kvótaügy miatt is felelnie kell az Európai Unió Bíróságán.

A miniszterelnök természetesen ezt az egészet Soros Györgyre vezett vissza, mert szerinte ha a CEU, az „álcivilek” és a kvótaügy kérdését „elhelyezzük az európai politika térképén, akkor azt látjuk, hogy mind egy Soros György nevű emberhez visz, Soros György összes Magyarországgal kapcsolatos problémája pedig elvisz bennünket a bevándorlás kérdéséhez.” Orbán még magát a Soros-tervet is meglengette az adásban, még szerinte is „drámai” módon Soros 2015-ös menekültválsággal kapcsolatos cikkét húzta elő.

Azt, hogy ez a cikk mennyire egyezik tartalmában a nemzeti konzultáció által vázolt pontokkal már többen megkérdőjelezték, de Soros pénteki írásában újra kitért arra, hogy korábbi kijelentéseit a magyar kormány kiforgatta.

Mint írja, a kötelező kvótát például nem támogatja, sem pedig a nyitott határokat és tömeges bevándorlást:

„A „nyílt társadalom” nem nyitott határokat és tömeges bevándorlást jelent, azzal a kormány által elhitetni akart állítólagos céllal, hogy ez megsemmisítse a magyar és európai keresztény identitást. Ezzel szemben szigorú, közös, európai határvédelmet javasoltam, hiszen az egyes országok – közös cselekvés nélkül – csak más tagállamok kárára szigetelhetik el időlegesen magukat a menekülők elől. A nyílt társadalom azon a feltevésen alapul, hogy egyikünknek sincsen kulcsa a biztos igazsághoz, és a békés egymás mellett élés érdekében tiszteletben kell tartanunk mások, embertársaink, beleértve a kisebbségek véleményét. […]

Meggyőződésem, – ezt többször leírtam –, hogy a menekültek elhelyezése csak önkéntes alapon történhet, hiszen a tagállamokat nem lehet arra kényszeríteni, hogy olyan menekülteket fogadjanak be, akiket nem akarnak, és a menekülő embereket sem lehet kényszeríteni, hogy olyan országban telepedjenek le, amely nem szívesen, nem jószándékkal fogadja őket.”

Orbán persze kitért az „álcivilek” problémájára is, akiket szerinte egyrészt Soros pénzel, „utasításokat is ő ad”. A Soros-gépezet létre fog hozni „vidéki szervezési központokat, pártszerűen fognak működni, befolyásolni akarják a magyar emberek döntését. Azt szeretnék, ha olyan emberek alakíthatnának kormányt Magyarországon – talán el nem ítélhető módon mi egyszerűen Soros-politikusoknak tekintjük őket -, akik a bevándorlás kérdésében osztják Brüsszel és Soros György és gépezetének álláspontját.”

Orbánnak és Sorosnak a gyűlölet és elnyomás forrásáról is meglehetősen eltérő a véleményük. Orbán a tömeges bevándorlásban látja:

„Ha összekeveredünk tőlünk nagyon távoli kultúrából érkező emberekkel, akik alapvető kérdésekben mást gondolnak, mint mi, akkor abból nem egy szép élet lesz, hanem párhuzamos társadalmak lesznek. Importálni fogjuk a gyűlöletet, az antiszemitizmust be fogjuk hozni még Európába. A férfi-nő egyenjogúságról vallott nézeteinknek vége lesz, mert nem olyan világban fogunk élni, ahol ezeket az elveket tisztelnék. A vallásszabadságnak vége lesz. Ez a mi álláspontunk.”

Soros pedig a menekültekkel szembeni uszításban:

„Jól emlékszem arra, amikor a második világháború idején egy népcsoportot okoltak Európa problémáiért. A történelem mély, nem gyógyuló sebeket hagyott, amelyeket most újra felnyitottak. A propagandakampány igazi célja a gyűlöletkeltés, hogy ezzel fordítsák el az emberek tekintetét mások szenvedéseiről.”