Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán sajtósa szerint Simicska kétségbeesett, reménytelen ember

Ez a cikk több mint 4 éves.

„A miniszterelnök az ország és a magyar emberek számára fontos kérdésekkel foglalkozik. Egy reménytelen helyzetben lévő ember kétségbeesett nyilatkozatait, aki 2015 februárjában és azóta többször is nyomdafestéket nem tűrő szavakkal beszélt Magyarország miniszterelnökéről, nem kívánjuk kommentálni.”

– válaszolta az Indexnek Orbán Viktor sajtófőnöke, mikor Simicska Lajos múlt heti interjújára kértek reakciót a miniszterelnöktől. A volt Fidesz-oligarcha az RTL Klubnak adott több mint 20 perces interjút, amiben több ízben is hazaárulónak, diktátornak, despotának nevezte Orbán Viktort, és leniemandozta Mészáros Lőrincet. Az interjúról hosszabban, pontos idézetekkel itt írtunk.

Simicska részleteket árult el három évvel ezelőtti összeveszésükről Orbánnal. Azt nyilatkozta, hogy már egy ideje rossz szemmel nézte a Fidesz politikai célkitűzéseit, de egy választások utáni beszélgetésnél telt be nála a pohár, mikor állítása szerint Orbán felvázolta az RTL Klub megvételének tervét, amit a Roszatom (az orosz atomenergetikai ipart összefogó és felügyelő szerv, ami elnyerte a Paks 2 megépítését) segítségével tervezett lebonyolítani. Simicska most ezért hazaárulónak nevezte a miniszterelnököt.

A Kétfarkú Kutya Párt tüntetése. Kép: Wikimedia

Az Index a következő kérdéseket küldte Orbán Viktornak:

  • Kívánja-e kommentálni a miniszterelnök Simicska Lajos állításait/véleményét?
  • Mit gondol arról a miniszterelnök, hogy egykori barátja és a Fidesz üzleti ügyeinek egyik intézője hazaárulónak nevezte?
  • Volt-e olyan találkozó a miniszterelnök és Simicska Lajos közt, ahol a miniszterelnök az RTL megvásárlásáról beszélt?
  • Ezen a megbeszélésen volt-e arról szó, hogy az orosz Roszatom segítségével lehetne megvenni az RTL-t?

A miniszterelnök sajtófőnöke a fentiekre érdemi választ nem küldött.