Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lezárták a Kossuth téri lakásokat a kínai delegáció miatt

Ez a cikk több mint 6 éves.

Nem engedett vissza egyes lakásokba Kossuth térieket a készenléti rendőrség. A Klubrádió információi szerint a kínai miniszterelnöki delegáció látogatása miatt rendhagyó módon jártak el a biztonsági szervek. Úgy tűnik, tegnap többen hiába próbáltak hazajutni, mert a hatóságok ezt megakadályozták, ráadásul erről előtte nem is szóltak.

Magyarországon élő kínaiak Budapesten, a Hősök terénél a kínai miniszterelnök látogatásának negyedik napján, 2017. november 29-én. / MTI Fotó: Balogh Zoltán

Mások Facebookon arról számoltak be, beragadtak, egyfajta „házi őrizetbe” kerültek a kínai kormánydelegáció Kossuth téri időzése miatt, szinte egy teljes napra.

Ez az eljárás teljesen különbözik a rendőrség és a nemzetbiztonság eddigi gyakorlatától a fontos delegációk fogadásakor. Ilyenkor ugyanis általában előre tájékoztatták a lakókat a korlátozásokról, és arról, hogy mely lakásokba kell a rendőröknek ideiglenesen „beköltözni” a helyszín biztosítása érdekében.

Hétfőtől kezdődően a kínai kormánydelegáció Budapestre, a 16 közép-európai ország fórumára való érkezése miatt valóságos káosz alakult ki a lezárások nyomán a belvárosban. Ma egy újabb személynek tiltották meg a Bajza utcánál a rendőrök, hogy a kínai delegáció előtt kibontson egy tibeti zászlót, és az őt kísérő újságírót is igazoltatták.

(Klubrádió)