Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Egyéniben győztes képviselője hagyta ott az MSZP-t

Ez a cikk több mint 6 éves.

Ma egy újabb képviselője hagyta ott az MSZP-t. A DK-val kötendő megállapodás lehetett a dolog hátterében. Az újpesti körzetben Kiss Péter halála után nyerte el a mandátumot időközi választáson 2014 novemberében Horváth Imre. Az újpesti-káposztásmegyeri szervezet elnökségi tagja nyugdíjas határőrtiszt volt parlamenti képviselősége előtt.

Az MSZP tegnapi elnökségi ülésén az atv.hu forrásai szerint Molnár Gyula pártelnök azt jelezte, hogy ha a Demokratikus Koalíció az újpesti körzet átengedését szabja feltételéül az országos megegyezésnek a koordinációról, akkor az MSZP vezetése megtenné ezt is Gyurcsányéknak. Az atv.hu-nak nyilatkozó szocialista politikusok szerint tegnap erről Molnár Gyula tájékoztatta Horváth Imrét is.

Az MSZP-DK tárgyalásokon szocialista források szerint az a tárgyalási stratégia a 106 képviselő-jelöltek koordinációja kapcsán, hogy akik 2014-ben nyerték a körzetüket, azok 2018-ban is megmérettethetik magukat. A szocialista Hiszékeny Dezső, Tóth Csaba, Burány Sándor, Kiss László és Hiller István újra elindulhat a azt atv.hu szerint. Ezért is meglepő, hogy ilyen könnyen elengedte Horváth kezét az MSZP vezetés.

Horváth személyesen még nem nyilatkozott a sajtónak, ezért azt sem lehet tudni, hogy a képviselő tagja marad-e az MSZP parlamenti frakciójának úgy, hogy a pártból kilépett. Eddigi nyilatkozataiból arra is lehet következtetni, hogy nem veti el a függetlenként való indulás gondolatát sem. 2014-ben húsz százalék különbséggel verte meg a fideszes jelöltet.

Az MSZP hajóját egyre többen hagyják el. Legutóbb január 31-én Demeter Márta lépett ki a szocialista pártból, aki szeptember 1-jén lépett  be az LMP parlamenti frakciójába, és a zöld párt színeiben indul 2018-ban. Ujhelyi István az MSZP Európai Parlamenti képviselője új baloldali mozgalmat indított az elmúlt héten.