Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gulyás Gergely szerint a határkerítés maga a szolidaritás

Ez a cikk több mint 6 éves.

A vasárnap sem telhet el menekültellenes megszólalás nélkül, most éppen Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője volt az ügyeletes riogató, ráadásul érvelésben sikerült megmásznia a cinizmus Csomolungmáját is.

Gulyás a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt többek közt arról, hogy Közép-Európára nézve a legfenyegetőbb az unió betelepítési kvótája, mert azokba az országokba kell irányítani a bevándorlókat, ahol még kevés van.

Kifejtette továbbá, hogy az Európai Parlamentnek torz a felfogása akkor, amikor szolidaritásra kéri az országokat a bevándorlással kapcsolatban, mivel olyanokkal szemben kéri ezt, akik nem tartják be a szabályokat és illegálisan lépnek az unió területére. Közölte továbbá:

a kerítés maga a szolidaritás, mert ezzel „megkímélik” a Nyugatot azoktól a bevándorlóktól, akik Magyarországon keresztül feléjük tartanának.

És bár Gulyás felemlegette azt is, hogy a magyarok 80-90 százaléka ellenzi a bevándorlást, ám arról sajnos nem beszélt, hogy a magyar állam által erősen szorgalmazott letelepedési kötvényeknek köszönhetően már több mint 18 ezren vándoroltak be az országba – anélkül, hogy alaposabb ellenőrzésen estek volna át (de elég nagy, sokmilliárdos kárt okozva ezzel az államkasszának…).

(MTI)