Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hadházy Ákos saját mentelmi jogának felfüggesztését kérte, de a Fidesz még ezt is leszavazza

Ez a cikk több mint 6 éves.

Brüsszelezés és liberálisozás is volt ma a parlamentben, és persze rengeteg saját magát interpelláló kormánypárti felszólaló. De a legabszurdabb még az volt, amikor az LMP társelnöke saját mentelmi jogának felfüggesztését kérte, hogy egy általa korrupcióval megvádolt fideszes beperelhesse őt, de a Fidesz mégsem engedte a mentelmi jog felfüggesztését.

Fidesz: Liberálisok, liberálisok, liberálisok

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője szerint amit az európai liberálisok képviselnek, kizárólag egy diktatúrában lenne tartható. Annak kapcsán mondta ezt, hogy  az Európai Parlament (EP) liberális frakcióvezetője, Guy Verhofstadt szerint az EP elnöke berendelheti a magyar nagykövetet, és a liberális politikus pedig betiltatná a Sorosról szóló magyar nemzeti konzultációt.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszában rázendített a legnépszerűbb fideszes slágerre, a brüsszelezésre. Szerinte  jogi értelemben is elkezdték betonba önteni a betelepítési programot Brüsszelben.

MSZP: focialisták vs szocialisták

A szocialisták parlamenti frakcióvezetője, Tóth Bertalan azzal ostorozta a kormányt, hogy az adófizetők pénzéből a focira juttatott több százmilliárd forint nincs arányban a teljesítménnyel. A Luxemburgtól elszenvedett vereséget ingyen is ellehetett volna érni szerinte. Azzal érvelt, hogy több százezer ember közelében mindeközben „nincs háziorvos, nem jutnak gyógyszerhez, retteghetnek a kórházi fertőzésektől”.

Azt is nehezményezte Tóth, hogy:

„van propagandaminisztérium, de nincs egészségügyi minisztérium”, „vannak milliárdok konzultációra, de kórházi fertőzésekre nincs”

folytatta sort. Erre az igazságtalanságra szerinte csak a kormányváltás a megoldás. Tóth Bertalan szerint amíg a fideszeseknek a foci az első, a szocialistáknak a magyarok egészsége.

A felszólalásra Rétvári Bence, az Emmi államtitkára azzal replikázott, hogy

az MSZP még a focinál is gyengébben teljesít.

Jobbik: Bankrablás vs. bankok rablása

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke a bankok rekord bevételének témáját hozta be a Tisztelt Ház falai közé. Z. Kárpát  vérlázítónak nevezte, hogy míg a bankok által 456 milliárd forintos rekord bevételt értek el, addig több ezer devizahitel-károsult család van az országban. Szerinte az idén is „brutális” nyereségre számíthatnak a pénzintézetek, amelyeket a kormány „állítólag” elszámoltatott.

Felhánytorgatta, hogy a Fidesz-KDNP nem hajlandó tárgyalni az adósok elsétálásának jogáról, miközben a pénzintézetek továbbhárítják a bankadót az ügyfelekre.  „Szükség van hitelezésre, jól működő kereskedelmi bankokra, de nem engedhető a nyerészkedés, szabadrablás” – mondta a frakcióvezető-helyettes.

LMP: dolgozói szegények, szegény dolgozók

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint Magyarországon aki tisztességgel ledolgozik napi nyolc órát, közel sem biztos, hogy meg is tud belőle élni. Azzal érvelt, hogy 1,2 millió dolgozó ember keresete még a létminimumot sem éri el. Hiába magas a foglalkoztatottság szintje, és van 4,4 millió adózó, ha rekordmagas a minimálbér adóterhe. Szerinte ez „perverz újraelosztást” és a kormány „népnyúzó adórendszert” vezetett be.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában azt hangsúlyozta, hogy egyre többen dolgoznak, nő a gazdaság, emelkednek a bérek, az energiaárak negyedével csökkentek, és otthonteremtési program indult.

A honatyák ma szavaztak Hadházy Ákos, az LMP másik társelnökének mentelmi jogának a felfüggesztéséről is. Hadházyt az a fideszes Simonka rángatta volna bíróság elé, akinek a cégeinek az uniós pályázatai kapcsán több korrupciós vádat is megfogalmazott az LMP-s. Hiába kérte Hadházy, hogy függesszék fel a mentelmi jogát, mert ő a bíróságon is szeretné bizonyítani az igazát, a fideszesek nem adták meg ezt az örömöt neki.

KDNP: A Momentum a magyarság biztonságát veszélyezteti

Gaál Gergely KDNP-s képviselő a Momentum civil törvényes népszavazási kezdeményezésé kezdte el cincálgatni. Szerinte a törvényre azon szervezetek átláthatósága miatt van szükség, amelyek Soros György alapítványának megfelelően a migránspárti politikát, a bevándorlást támogatják. Az ifjú KDNP-s az előző nemzeti konzultáció eredményeire hivatkozott, és szerinte a momósoknak az őshonos kisebbségek európai uniós jogvédelmével is kellene foglalkoznia.

Völner Pál válasza előre vetíti főszerkesztőnk félelmét, hogy kétélű fegyver a Momentum népszavazása. Mert az államtitkár szerint a Momentum kétségbeesett akciója nem több, mint a Soros-hálózatot védő megmozdulás, ezzel is rámutatott a parlamenti államtitkár, hogy a Fidesz sorosozásra fogja használni a témát.

(Index)