Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A fradista vezérszurkoló szerint csak kisiklás volt a Debrecen elleni meccsen történt lincselés

Ez a cikk több mint 6 éves.

Exkluzív interjút adott Hamberger Ádám – a múlt heti, Fradi-Debrecen meccsen történt lincselés óta először szólalt meg a vezérszurkoló az RTL Klubnak, írta a HVG.

Hamberger az interjúban kifejtette, hogy a rendőrség dolga megtalálni azokat, akik balhéztak, ők nem akadályozzák ezt a munkát, de nem is „dobják fel” egymást.

A múlt szombati mérkőzés szünetében a meccseket az elmúlt években bojkottáló szurkolói csoport körülbelül 50 tagja támadt rá a „kubatovisták” előénekesére (ők azok, akik elfogadták az új stadion rendszabályait, és az utóbbi években is kijártak a meccsekre). Az előénekesre támadók ütötték, rúgták, kukákkal dobálták a férfit, aki a jelenlévők beszámolói szerint késsel támadt rájuk.

„Ez nagyon kellemetlen mindenki számára” – értékelte a történteket a frissen a stadionba visszatérő Tábor vezérszurkolója, Hamberger Ádám.

„Elkerülhető lett volna ez az egész” -magyarázza az interjúban, és szerinte nyilvánvaló volt, hogy a problémát fog okozni a kubatovisták vezérszurkolójának jelenléte a meccsen.

„Nevezzük mulasztásnak” – értékelte mind a szurkolók, mind a biztonsági szolgálat munkáját.

Kép: RTL Klub

De Hamberger szerint nem szabad a múlt heti események alapján megítélni a szurkolókat, illetve azt is kifejtette, hogy a Tábort „olyan irányba” próbálták elvinni, hogy „normális” legyen a róluk kialakult kép külső szemlélők számára is.

„Megtettük az első lépéseket és elindultunk egy jó úton, persze mint ahogy minden esetben, vannak kisiklások, ahogy például ez a mostani is, de nagy vonalakban jó úton haladunk” – nyilatkozta a visszatérő ultrák vezérszurkolója.

Eddig 11 embert tiltottak ki a stadionból a verekedés miatt, közülük 9-en a régi táborból valók, vagyis épp csak most tértek vissza a stadionba.

Az MLSZ korábban már elrendelte a kapu mögötti szektorok bezárását 3 mérkőzés erejéig, valamint 3 millió forint pénzbüntetést rótt ki a Ferencvárosra.