Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

3 milliós bírság és szektorbezárás a Fradinak a hétvégi lincselős jelenet után

Ez a cikk több mint 6 éves.

A kapu mögötti szektorok bezárása 3 mérkőzés erejéig és 3 millió forint pénzbüntetés: az MLSZ Fegyelmi Bizottságának szigora ennyivel sújtja az FTC-t „mint visszaesőt”, miután a hétvégi, Debrecen elleni bajonkin a Fradi stadionba visszatérő szurkolói csoportjának tagjai meglincselték egy másik szurkolói csoport vezetőjét.

A szombati meccs szünetében a meccseket az elmúlt években bojkottáló szurkolói csoport kb. 50 tagja támadt rá a sajtó által B.-ként emlegetett férfire, annak a „kubatovista” csoportnak az előénekesére, amelyik elfogadta az új stadion rendszabályait, és az utóbbi években is kijárt a meccsekre. A B.-re támadók ütötték, rúgták, kukákkal dobálták a férfit, aki pedig a jelenlévők beszámolói szerint késsel támadt vissza.

Az mno.hu által ma közzétett videón látszik, hogy a férfire kisebb tömeg támad, és az is, hogy a háttérben lévő biztonsági emberek – legalábbis a felvétel alatt – nem lépnek közbe.

B.-t és két támadóját kórházba szállították, kettejüknek súlyosak a sérülései, egyikőjüknek, feltehetőleg B.-nek a 24.hu információi szerint koponyasérülései vannak.

A Tábor, azaz a fradista ultrák azóta nem látogatták a meccseket, mióta az Üllői úton bevezették a vénaszkennert és a szurkolói kártyát. „Kubatovistáknak” azokat a szurkolókat nevezik, akik a biztonsági szabályzások után is kijártak a meccsekre. A szombati rangadó volt az első alkalom, hogy a szurkolói csoport tiszteletét tette a Groupama arénában. A Ferencváros játékosai így a stadion 2014-es átadása óta először teltház előtt játszhattak.

Az FTC biztonsági főnöke szerint a verekedésben részt vevőket azonosították, és belépőkártyájukat felfüggesztették.