Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Vagy elkezdtek a választókkal foglalkozni, vagy mentek mind a kukába

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Tárki és a Medián kutatásai egyértelműek, de erősödést mutat a kormánypártnál majd minden kutató. Lehet ezt nem elismerni, a kormányváltásról elmélkedni, de a tét már nem ez, hanem az, hogy kap-e 2018 tavaszán brutális felhatalmazást a Fidesz, ami a 2010-eshez hasonlóan megkérdőjelezhetetlen, újra minden érvet lesöpör, és mindent megenged a kormánypártnak.

FotÓ: Közös Ország Mozgalom, Facebook

Annyiszor leírtam már különböző formákban, amit most újra le fogok. A választásokig nem is fogom többször, mert körülbelül itt az utolsó pillanat, fél évvel a választások előtt, hogy a pártok, választók, a ballib értelmiség, és mi is magunkba nézzünk, hogy mit baszunk el folyton-folyvást. Most még lehet változtatni, jó irányba fordulni. Persze én sem vagyok vátesz, biztos mondok hülyeségeket is, de egy biztos:

Ez így nem mehet tovább, ha nem akarunk történelmi Fidesz győzelmet látni 2018 áprilisában.

Persze értem én, hogy a kormánypárt mennyire brutálisan tudja a közhangulatot befolyásolni, hogy ott ülnek az emberei az ellenzéki pártokban, de:

Teljesen értelmetlen a határon túli magyarok szavazati jogának elvételével kampányolni, mert nem nagy politikai 1×1, hogy akiket ez érdekel, azok amúgy is ellenzéki pártra szavaznának, így ez nem hoz be új szavazókat. Hogy nem kezdünk bele ellenzéki miniszterelnökjelölt-kasztingba nyilvánosság előtt, ha ebbe már kétszer belebukott a pártunk. Hogy ha nincs koordinált megállapodás, egy darab baloldali-liberális-zöld egyéni jelölt minden körzetben, akkor a Fidesz brutálisat fog nyerni.

Adatok tömkelege mutatja, hogy mire kíváncsiak a választók: az egészségügyre; mégse tudja ezt témává tenni egyetlen ellenzéki párt sem. Hogy fölösleges a Soros-terv ellen érvelni, mert azzal csak a Fidesz propagandáját emeljük meg. És így tovább.

Hogy talán van egy kis probléma, ha január óta tudott esni a baloldali-liberális-zöld pártokat támogató szavazók összességének a száma. A választás előtti évben.
Hogy akkor talán lehet egy kis gond a kampánnyal is, nem? Hogy nem lehet másnak, csak buboréknak nevezni azt a folyamatot, ami nemhogy nem hoz új szavazókat, csak a mostaniakat osztogatja újra, sőt még párat el is ijeszt?

Észre kéne vennetek, hogy ez a buborék fél év múlva kidurran. Ha a Fidesz történelmi győzelmet arat, akkor lehet majd egymásra mutogatni, de ez senkit se fog érdekelni, egytől-egyig, mind menni fogtok a kukába.

Ott már nem lesznek parlamenti helyek, karrier, csak a kimúlás.

Persze, ezt a buborékot nem csak ti fújjátok. Ott vannak a szavazóitok, a pártjaitok tagjai, az értelmiségetek (sajnos részben mi is). Akik 4 év alatt nem voltak képesek olyan szellemi teljesítményt kitolni magukból, amellyel előbbre lennénk. Euró bevezetéssel, GDP-növekedéssel, nyugatossággal, szakértőiséggel, mucsa magyarozással, „Orbán elmebetegezéssel” és olyan bullshitekkel töltik meg a megmaradt ballib médiateret, amik már megbuktak, amikre nincs igény, már azt a kört sem érdeklik, amelyet ezzel etetnek már jó 30 éve.

Tényleg a fél ellenzék Putyin-elleneséggel kampányolt az elmúlt évben, miközben ez a téma a kutatások szerint nem is érdekli a magyarokat?

Mit kínáltok egy Tesco-dolgozónak? Mit kínáltok egy kismamának? Mit kínáltok egy multi középvezetőnek? Mit kínáltok egy választópolgárnak? Szakértői kormányt?

Nézzünk körül a világban, miről szól a politika, milyen válaszokra kínál megoldásokat, és főleg nézzünk körül itthon, milyen problémák foglalkoztatják az embereket? És nézzétek meg a saját programotokat, de még inkább a kukában landoló sajtóközlemény-hegyeiteket, mikor foglalkoztatok utoljára ilyesmikkel?

Van még hátra fél év. El lehet kezdeni végre a kampányt. Meg lehet állapodni a koordinált indulásról, abba lehet hagyni a többi párt basztatását, és el lehet kezdeni a bizonytalan szavazókkal foglalkozni. Le lehet jönni az Orbán kommunikációját erősítő reakciókról is, és el lehet kezdeni végre politizálni.

Mert ha nem, akkor végetek lesz, mint a botnak. Ennél is nagyobb baj, hogy  jó eséllyel nem csak nektek, hanem a demokratikus Magyarország maradékának is.