Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Erősen indul a november! Programajánló

Ez a cikk több mint 6 éves.

A leghipszterebb hónap komoly programkínálattal indul. Ajánlunk nektek pár, a Mérce szellemiségébe illő programot, ajánljatok ti is a [email protected] címen!

Hogy miért a leghipszterebb hónap a november?

Egyrészt most indul be a klubszezon, és ennek köszönhetően a heveny alkoholfogyasztás is meglódulna, ha az önmegtartóztatásban nem tartod a Száraz Novembert. Az addiktológiával foglalkozó Kék Pont Alapítvány célja a mértékletesség erényének és az öngondozás gyakorlatának elmélyítése az alkohol iránti sóvárgásban megtalált tanulságok által. Itt írtunk bővebben róla, hogy egymillió alkoholista országában miért is fontos ez. Másrészt a prosztatarák elleni küzdelem jegyében most lehet hipszterkellék-bajuszt növeszteni a Movember mozgalom keretében. Persze a bajusz nem gyógyít, de ha jártok szűrésre, az segíthet!

Felpörög a buliszezon novemberre

Péntek

A Lärm-ben a Lick The Click! & Technokunst csapatai vezénylik a veretést.

Az Aurórában magyar underground hiphop laza arcai rímelnek elszállt alapokra a Mulató Aztékok és a Lusta Bítek kooprodukciójában.

Szombat

A Gólyában a Golden Diskó Ship (a berlini videóművész, Theresa Stroetges játékos-zajos multiinstrumentalista folkprojektje) és az Unknown Child (Szurcsik Erika hipnotikus és intim szólóprojektje) találkozásából született buliban ámuldozhatsz.

Minőségi piszkos technó zakatol egy setét pincében. Az előző felvonásból ítélve enyhe földmozgást mutatnak majd a szeizmográfok, aminek az epcientruma az Auróra lesz.

Forró Ősz

Vasárnap, november 5-én, fél 5-től az Anonymous Operation Hungary gyűjti egybe a Guy Fawkes maszkos arcokat a nemzetközi Million Mask March magyar eseményére. Politikai szmog eltüntetésének szimbolikájaként füstgránátot puffogtatnak majd a Batthyány téren, és elindulnak a Vár felé.

Családos programnak egy kis nosztalgiázást ajánlunk szombat délutánra. A budaörsi Majorban a magyar animáció aranykorának műremekeit nézhetitek meg.

Szabadegyetem

Kedden fél 4-től az EU jövőjét vizsgálják meg feminista perspektívából a Friedrich Ebert Stiftung konferenciáján.

Kedd 18 órakor a Gólyában Horváth-Sántha Hanga migrációkutató és Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpontjának igazgatója beszélget a migrációról a biztonságpolitka vonatkozásában.

Csütörtökön délután a tanodamozgalomról beszélgetnek a Deviszont Közösségi Tér szervezésében.