Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Havi 700 ezer bruttóért ad „migránsügyi tanácsokat” a fővárosnak a civileket likvidálni akaró Földi László

Ez a cikk több mint 6 éves.

„Most háború van. Ezek az emberek kollaboránsok, háborús bűnösök, hazaárulók és így tovább. Ez egy egészen más fogalmi rendszer: az embercsempész a háborúban nem embercsempész, hanem egy olyan – gyakorlatilag – szabotőr, akinek nincs jogállása. Magyarul ő szabadon likvidálható.”

Ezeket a mondatokat Földi László nyilatkozta pár hete az EchoTV egyik műsorában. A menekülteket segítő civilek likvidálásáról szóló eszmefuttatás sok helyen kiverte a biztosítékot, még Tarlós István főpolgármesternek is szabadkoznia kellett, mivel Földi a fővárosi önkormányzatnak ad tanácsokat. Az Azonnali kérdésére Tarlós azt is elmondta, a tanácsadónak van munkaköri leírása, ez alapján neki nem a migránsokról való nyilatkozgatás a feladata, és nem ezért kapja a fizetését sem.

Tarlós azt felejtette el elárulni, hogy a „nyilatkozgatás” lehet, hogy nincs benne Földi munkaköri leírásában, de a „migránsügy” bizony igen. Sőt kb. ez a legfontosabb és legkonkrétabb tanácsadói feladatköre a fővárosi önkormányzatnál. A Magyar Nemzet közérdekű adatigénylésére válaszul a fővárosi jegyző elmondta, Földi „stratégiai tanácsadást nyújt a főpolgármester számára a Budapestet érintő illegális bevándorlás következményeiről, felel ezek szakszerűségéért; tanácsadási feladatokat lát el Budapest közbiztonsága érdekében”.

A tanácsadásért cserébe Földi bruttó 700 ezer forintos havidíjat kap.

V. Naszályi Márta: „mire volna jó a migránsozós hisztériakeltés, ha nem arra, hogy a kádereket zsíros migránsügyi szakértői állásokhoz juttassuk?”

A Párbeszéd első kerületi önkormányzati képviselője, V. Naszályi Márta Facebookon reagált a Földi feladatkörét érintő hírre. A politikus szerint „36 ilyen fontos tanácsadója van a fővárosnak”, akik összesen évi 300 millióba kerülnek a fővárosi lakosoknak.

 

Címlapkép: MTVA