Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gyurcsány: Nem lesz összefogás az MSZP-vel

Ez a cikk több mint 6 éves.

Gyurcsány Ferenc szerint a 2018-as választásokig már nem lesz közös baloldali miniszterelnök-jelölt, de közös lista sem. Így elmaradhat a 2014-es „Összefogás” újbóli létrejötte. Az ATV-nek a volt miniszterelnök elmondta, nem ért teljesen egyet Bárándy Gergely MSZP-s képviselőnek az ELTE-n rendezett fórumon elhangzott kijelentéseivel, mely szerint egy „erős baloldali váltópárt” kell, ha meg akarjuk előzni, hogy azt a szélsőjobboldal végleg leváltsa az ellenzék szerepében.

A párt már a múlté? Gyurcsány Ferenc és Medgyessy Péter Kiss péter temetésén 2014-ben / Fotó: Wikimedia Commons, Végh Tibor

Gyurcsány Ferenc magyarázatul egy, a Népszabadságban régebben megjelent cikkének kijelentéseit ismételte el, melyek szerint hosszú távon amúgy is ki fog alakulni egy „Demokrata Párt” a baloldalon, ez azonban jelenleg nem cél és semmiképpen sem 2018-as program – tette hozzá ehhez most.

A Demokratikus Koalíció ezzel szemben a következő választásokon az egyéni választókerületek jelöltjeit szeretné koordináltan indítani az MSZP-vel.

Korábban a DK is beszélt közös miniszterelnök-jelöltről, az ATV kedd reggeli műsorában Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselő pedig azt mondta, „lesz közös miniszterelnök-jelölt, várják ki.”

(atv.hu)