Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Újabb négy áldozat lépett elő a Marton-ügyben

Ez a cikk több mint 6 éves.

Négy újabb áldozat lépett elő és beszélt arról, hogyan zaklatta őket szexuálisan Marton László rendező, a Vígszínház egykori igazgatója. Miután Sárosdi Lilla színésznő saját Facebook-oldalán mesélte el, hogyan lett zaklatás áldozata húsz évvel ezelőtt, a HírTV műsorában másik két áldozat is megosztotta saját történetét. Most a 444.hu négy újabb olyan esetről számol be, amelyben a színházrendezőt zaklatással vádolják.

Az első és az utolsó napvilágot látott eset között ötven év telt el, de az elkövetés módja minden esetben hasonló. Az áldozatok mindannyian színház iránt rajongó, a rendezőre felnéző lányok, akiknek gyakran a szakmai előmenetele függött a rendezőtől. Ahogyan a már korábban megismert történetekben, a 444-nek nyilatkozó nők szintén a nem kívánt fizikai érintkezéstől egészen az orális szexre kényszerítésig terjedő abúzusról számolnak be.

„… megfogta a kezem, és odahúzta a sliccéhez. Amikor elkaptam, újra megfogta, és visszatette. Aztán a kezemmel masszírozgatta magát. Ledermedtem, és azt hiszem, viszonylag sokáig lehettem sokkos állapotban, mire feleszméltem, kikaptam a kezem, és berohantam a kollégiumba” – mesélte az egyik nő.

Sárosdi kivételével mindegyik áldozat névtelenül nyilatkozott, de most azt is elárulták, ha bíróságra kerül az ügy, hajlandók tanúként előállni.

(via 444, címlapkép: Molnár B. Béla/Facebook)