Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Marton-ügy: Újabb két áldozat jelentkezett

Ez a cikk több mint 6 éves.

Sárosdi Lilla után újabb két, színművészetire felvételiző nő számolt be arról hogy a Vígszínház felfüggesztett főrendezője, Marton László őket is zaklatta. Egyikük egy mindössze két éve történt inzultusról beszélt a HírTV-n, Veiszer Alinda műsorában. Elmondása szerint Marton sikertelen felvételije után ajánlkozott fel neki, először a Vígszínházba hívta el próbákra, majd a rendező lakásán is folytatódott az erőszak.

Az esetet traumatikusnak írta le a fiatal nő:

elsírtam magam tehetetlenségemben, hogy összeomlott bennem egy egész világ, amire egész életemben készültem. És a sebezhetőségemet kihasználva volt erre még arca azt mondani, hogy mennyire szép vagyok, amikor sírok.

Hasonlóképpen erősítette meg Sárosdi Lilla vádjait egy másik áldozat aki a nyolcvanas évek, neki egy akkori bemutató alatt a nézőtéren erőltetette bele a kezét saját sliccébe. A lány, mivel botrány nélkül távozni nem tudott volna, tűrte a helyzetet.

Sárosdi Lilla színésznő a Harvey Weinstein amerikai producer zaklatási és nem erőszakkal kapcsolatos ügyei napvilágra kerülése kapcsán csütörtökön árulta el, a történetében szereplő autós zaklató Marton László rendező volt. Akkor a Színház- és Filmművéeszti Egyetem hallgatói petíciót indítottak Marton tanári állásából való felfüggesztésére, amelyet egy óra alatt 114 diák írt alá. Marton először jogi lépésekkel fenyegetőzött, azóta elfogadta állásaiból való felfüggesztését, de a vádakat azóta is tagadja.

(Index)