Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tömegek értékelik 1-esre a Debreceni Egyetemet Putyin díszpolgári címe miatt egy macska kérésére

Ez a cikk több mint 6 éves.

Tegnap írtunk róla, hogy a debreceni egyetem szenátusa díszpolgári címet ajándékoz Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, ezért debreceni fiatalok petíciót indítottak az ügyben (itt interjúztunk a kezdeményezőkkel), amit már több százan írtak alá. De most egy macska is akcióba lendült.20664009_1619117404789601_8637438106237211588_n_2.png

Erzsébet Fenevadova, forrás: Erzsi for President facebook-oldal

Az Erzsi for President nevű oldal, amely egy Erzsébet Fenevadova nevű macska életét mutatja be, nem először politizál. Erzsi megszólalt már a Pride és a CEU ügyében is, most Putyin díszpolgári címe kapcsán emelte fel a szavát.

Elnökasszonyi kommüniké

Mint tudjátok Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin elvtárs a Debreceni Egyetem díszpolgára lesz, ami ellen a debreceni egyetemisták petícióval tiltakoznak. Közülük kerestek meg, hogy Elnökasszonyi befolyásommal segítsek nekik.

Debrecen bundás szívemnek kedves városa. Soha sehol nem voltak annyian a dedikáláson, mint ott. Mivel szégyenteljesnek tartom jó magam is, hogy egy volt KGB-ügynök, egy despota egy nagyhírű magyar egyetem jelenlegi szervilis vezetésének hála ilyen tisztességben részesüljön, arra bátorítalak benneteket, keressétek fel a Debreceni Egyetem Facebook oldalát, és értékeljétek 1 csillaggal az egyetemet.

Ha tudtok angolul, angolul indokoljátok meg, miért. Az egyetemre sok külföldi, költségtérítéses képzésben résztvevő diák akar majd jövőre is jelentkezni. Tudják meg ők is, hova jelentkeznek.

Puszi, Erzsi!

Az oldal követői pedig nem voltak restek. Cikkünk megírásának pillanatában az 1000 értékelésből eddig majdnem 900 1-es. A Debreceni Egyetem értékelése erősen halad az egyes átlag felé. 

A felhasználók pedig el is mondják a véleményüket Putyin díszdoktori címéről az egyetem facebook-oldalán. A legtöbben csak annyit írnak, hogy „Szégyen”, avagy „Shame”, de vannak, akik hosszabban is kifejtik a véleményüket.

„Elfogadhatatlannak tartom, hogy az Egyetem díszpolgári címmel tünteti ki Putyint. Véleményem szerint ez csak liberális összeesküvők műve lehet, ugyanis sokkal érdemesebb e posztra Kim Jong-un.”

„ezekután minimum summa cum laude diploma M. Richardnak”

„Az oktatás és a politika nem mehet egy lapra. Egy volt kgb ügynök kapjon díszpolgári címet? Gratulálok, melyik fideszes szellemi aprósüteménynek bújt elő ez a remek ötlet az alfeléből?”

Iván pedig angolul mondta el véleményét: „Ez az ex-KGB-ügynök, jelenleg orosz despota krímiai és ukrajnai háborúban elkövetett vérengzésekért, az oroszországi civil szervezetek elnyomásáért, politikai ellenfelek likvidálásáért, emberi jogok semmibe vételéért, demokratikus államok ellen indított információs és kiberháborúkért felelős. Hatalmas szégyen, süllyedjetek el!”

Az értékeléseket itt lehet megnézni.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk a ti támogatásotokból készült el.

A Mérce cikkeit ingyen olvashatjátok, de nem ingyen készülnek, hanem a ti támogatásotokból és a mi munkánkból! A Mércét nem támogatják pártok, oligarchák, hanem 100%-ban az olvasók hozzájárulásából működik, ez biztosítja a függetlenségünket, és pont ezért csak akkor maradhatunk fenn, ha te is beszállsz!

Kattints és támogasd a Mércét rendszeres havi 2000, 5000 vagy 10 000 forinttal, hogy tovább működhessen és még jobb lehessen!

Támogass minket egyszerűen bankkártyával:

Támogatom!

Más támogatási lehetőségekért és több infóért kattints ide.

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.