Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Sem Maccabi Játékokra, sem bármilyen sportnak álcázott lopásra nincs szükségünk!

Ez a cikk több mint 6 éves.

Tízmilliárdok a végül meg sem valósult budapesti olimpia tervezésére, brutálissá váló vizes vb költések, 30 milliárd azokra a Maccabi Játékokra, amiket Berlin 1,2 milliárdból szervezett, fociból kilopott, haveroknak kitolt, és egy egyre rosszabbul működő rendszerbe beletett százmilliárdok. A sportszerető közönségnek végre fel kéne lépnie az ellen, hogy a kormány egy hazug nemzetkép fenntartásához és milliárdok lenyúlásához használja fel őket!

2017-06-20_2.png

A 2019-ben Budapesten megrendezendő Maccabi Játékokról, amely az európai zsidóság sporteseménye, két éve még úgy tudtuk, csak 2,1 milliárdos lesz a költségvetése, mára már 30 milliárd ez az összeg. Miközben Berlinben ugyanezt az eseményt 2015-ben 2 milliárd körüli összegből megoldották. Persze lehet azt mondani, hogy Berlinben jobb az infrastruktúra, de tényleg 28 milliárd plusz pénzt kell költeni egy szubkulturális sporteseményre?

És nem csak itt szállnak el a költségek. Ott van a vizes vb 40 milliárdról 120 milliárdra emelkedő költségvetése, aminek nagy részét a Videoton tulajdonos Garancsi István cége zsebelhette be, de folyamatosan, lényegében naponta esnek be a százmilliós, milliárdos költségek ide-oda, ilyen-olyan haveroknak. Az olimpiai kampányról nem is beszélve, aminek már az előkészítésére is tízmilliárdok mentek el, és az azért felelős cég még három hónappal az olimpiai pályázat visszavonása után is működik.

szazalek-banner-anim2.gif

Iratkozz fel hírlevelünkre:

Kövess minket Facebookon:

Vagy a foci, a stadionépítési láz, az iszonyatos TAO-pénzek, amiből Orbán Viktor faluja most az NB1-es győzelemre is esélyes csapatot épít, miközben a pénzek névleg a fiatalok sportolására, utánpótlásra mennek. A Felcsút, ahova visszautasíthatatlan ajánlatokkal csábítják az NB1 legjobbjait, és a Fidesz többi TAO-csapata; a fejlesztési miniszter választókerületének csapata, a Kisvárda, ami több pénzből gazdálkodhat az NB2-ben, mint a bajnok Honvéd az NB1-ben. A sportot, a versenyt deformáló pénzosztások majd mindenhol, a sportszövetségek élére kinevezett, a szakághoz nem értő fideszesek, a birkózástól a kézilabdáig.

Magyarországon ma két dolog történik sportpolitika néven. A sportra, a sportszerető közönségre hivatkozva lopja szét a kormány az országot. Tíz és százmilliárdok tűnnek el a haverok zsebében, és közben azt magyarázzák, hogy sportnemzet vagyunk, meg jön a bullshit a magyar büszkeségről.

Ezzel a sportra épülő nacionalizmussal tömik be a száját ma millióknak Magyarországon. Mert hát igen, ellopják a pénzt, ami a gyerekek oktatására, vagy népsportra is mehetne, de mégiscsak Magyarországon fog nyerni a Hosszú Katinka. Csak hát itt nem ez a lényeg: a sportnemzet eszméje egy politikai termék, ami a korrupciót, a hatalomépítést hivatott eltakarni és igazolni. Lopunk kicsit, oszt előre rakjuk a Cseh Lacikát, hogy örüljön a „nemzet”. Cirkusz és kenyér.

Csak hát ezen át kéne látni, mert nem attól lesz erős és büszke Magyarország, ha a magyar klubcsapatok tízmilliárdos adókedvezményekből, direkt, és az állami cégeken keresztül futó támogatásokból már júliusban elvéreznek az európai kupaporondon. És igen, nagy öröm, ha Cseh Laci nyer egy aranyat, de hát az a pénz, amit közben ellopnak, ami eltűnik, vagy amiből megveszik a tehetségtelen klientúrát, mint a magyar fociban, csak a politikai hatalom megtartását szolgálja.

A sportszerető közönségnek és a sportolóknak végre fel kéne szólalniuk az ellen, hogy a kormány a korrupció igazolására használja fel őket a hatalmuk megtartására. És fel kéne ébrednünk abból az álomból, hogy a stadionra odavágott 5 milliárdból majd jobb lesz a foci, abból az álomból, hogy ezek a pénzek a sportról szólnak.

Nem kellenek Maccabi Játékok, nem kell vizes vb, nem kell felcsúti aranycsapat. Tisztességes ország kell, ahol milliárdok legfeljebb arra mennek el, hogy a gyerekek akár vidéken is tudjanak sportolni, az élsport támogatását pedig a magántőkére és a sportszeretőkre bízzák, támogatják azokat a szektorokat, amik erre nem képesek, és kiszállnak a sportból a politikai ejtőernyősök.

Minden más csak propaganda, szarral etetés, lopás, és a sport felhasználása propaganda célokra, mert nem a Maccabi Játékoktól, vizes vb-től lesz erős és büszke Magyarország, hanem ha a tisztességesen megfizetett mentős 15 percen belül kiér a vidéki zsákfaluban tisztességes oktatást kapó, és a munkájából megfelelően megélő beteghez. Az az erős és büszke Magyarország, és nem az, ahol az adóforintjainkból a felcsúti aranycsapat épül!

Ez a cikk a Ti támogatásotok nélkül nem készült volna el.

A Kettős Mércét nem segítik oligarchák, pártok, nincs reklámbevétele nagy cégektől, a ti támogatásotoknak köszönhetően működik! Ez biztosítja a Mérce függetlenségét.

Kattints és támogasd havi 2000, 5000 vagy 10 000 forinttal a Mércét, és támogatásoddal erősítsd meg a független médiát Magyarországon!

Támogass minket egyszerűen bankkártyával:

Támogatom!

Más támogatási lehetőségekért és több infóért kattints ide.

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.