Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Farkas Flórián és Orbán szövetsége csak még több szegénységet, dühöt és elnyomást fog hozni!

Ez a cikk több mint 6 éves.

Pénteken Farkas Flóriánnal és a Lungo Drommal kötött szövetséget a Fidesz a 2018-as választásokra. Ez nem csupán azt mutatja meg, mit gondol a kormánypárt a magyarországi cigányságról, illetve a korrupcióról, hanem tökéletesen mintázza azt is, mi a cél a szegénységben és dolgozói szegénységben élőkkel: elnyomás, kifosztás.

szb20141009_3018_focuspoint_926x504.jpg

Farkas Flórián személyében egy olyan emberrel kötött újra szövetséget Orbán Viktor és a Fidesz, aki a vádak szerint milliárdokat lopott ki a közös pénzből. Méghozzá olyan milliárdokat, amik a szegénységben élő magyar honfitársaink felzárkóztatására mentek volna. Oktatásra, átképzésre, munkahelyteremtésre.

Farkas 2016-ig havi egymillióért Orbán Viktor tanácsadója volt, emellett pedig parlamenti képviselő is. Egyik emlékezetes teljesítménye, hogy vezetése alatt a Híd a Munkába programból eltüntetettek 1,6 milliárd forintot úgy, hogy azt most a minisztérium visszaköveteli. Az ügyben nyomoz az OLAF és a fővárosi Főügyészség is. A pénzt azonban nem Farkastól kérik vissza, neki nem kell felelősséget vállalnia, hanem a felzárkóztatási programnak kell ezt megtennie. (A politikus egyébként a napokban így védekezett: aki őt kritizálja, a roma felzárkóztatást támadja…) Farkas „büntetése” pedig valószínűleg egy újabb parlamenti hely 2018 után.

Kattints, és kövesd a Kettős Mércét, hogy ne maradj le egyetlen hírről sem!

Ezt pedig csak azért, mert Farkasék kialakítottak egy olyan hálózatot, amely révén a kezük a kistelepülésekig ér, és le tudják szállítani a legszegényebb, legkizsákmányoltabb cigány szavazatok egy részét a kormánypártnak. (Tegyük hozzá, a kvótanépszavazáson ez nem sikerült, és a cigány szavazók a szokottnál is passzívabbak voltak).

Orbán Viktor a Farkas Flóriánnal és Lungo Drommal kötött szerződésében azt szentesítette, hogy el lehet lopni a legszegényebbeknek, a legrászorultabbaknak a pénzét is, ha cserébe hoz elég szavazatot.

Ez szavazatvásárlás korrupcióért. És lehet azon szörnyülködni, hogy milyenek a cigány vezetők, csakhogy a cigány vezetőket a magyar politikai elit választja ki, itt épp Orbán Viktor. Ő adja a pénz, ő nem kéri számon az eltűnését, ő adja a tanácsadó állást, és a végén ő húzza be a szavazatokat.

Cigány honfitársaink, tudjátok, hogy ebben a szövetségben azt szentesítették, hogy az a pénz, ami a gyerekeitek oktatására megy, azt el fogják lopni, együtt azzal a pénzzel, ami az életkörülményeitek javítását kellene szolgálja.

És nem cigány honfitársaink, nektek is be kell látnotok, hogy azok a problémák, amiket ti etnikai problémaként érzékeltek, a cigányság elnyomásából, a pénzeik, jövőjük, lehetőségeik ellopásából fakad, és az összes együttélési konfliktus megmaradását szentesíti ez a szövetség, amit Orbán és Farkas Flórián kötött!

Mert az ellopott pénz helyén csak még több szegénység, még több iskolázatlanság, még több düh, még több tehetetlenség, még több elnyomás fog képződni, és ez a hatalmi eliten kívül senkinek sem jó!

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.