Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kérlek titeket, Fidesz-politikusok, álljatok ki és ítéljétek el az erőszakot!

Ez a cikk több mint 7 éves.

2010 előtt se zajlottak nyugalomban a választási kampányok. Akkor is történtek erőszakos esetek. A kampányoknak mindig is részei voltak a túlfűtött szimpatizánsok cselekedetei, mind balról, mind jobbról. De az, ami az elmúlt 29 napban a Nolimpia kapcsán történt, nem véletlen.

lmp_1.jpegA 2010-es és a mostani esetek között az a különbség, hogy akkor a pártok rendre kiálltak, elhatárolódtak agresszívebb szimpatizánsaiktól, elítélték az erőszakot és arra kérték szavazóikat, ne csináljanak ilyeneket.

Kattints és kövesd a Kettős Mércét, hogy ne maradj le egyetlen hírről sem!

Az elmúlt héten beverték egy LMP-s aktivista orrát, egy másikat ma reggel borosüveggel ütöttek le úgy, hogy nyílt vérző seb keletkezett a fején. A Blahán ma egy ember megtámadta a Momentum aláírásgyűjtő standját, felborította azt és összetépte az aláírásokat. De napi rendszerességű volt az elmúlt időszakban a pultok felborogatása, az agresszív lökdösődés is. Az pedig teljesen megszokottá és rendszeressé vált, hogy Fidesz-szimpatizánsok az ellenzéki aktivistákat sértegetni, hazaárulózni, zsidózni, buzizni mennek oda az aláírásgyűjtő pultokhoz.

Percről-percre közvetítésünk a népszavazási aláírásgyűjtésről:

Ez most is megelőzhető lenne, ha a Fidesz kiállt volna az első durvább eset után, ahogy a 2010 előtti időszakban minden párt csinálta, és elítéli az atrocitást. Még az is jó lett volna, ha azt mondják, ne üljön fel senki az álcivil, Amerikából pénzelt sorosisták provokációjának, és ne menjen oda a pultokhoz. Akkor világos lenne a helyzet.

Viszont így, a gyűlöletkeltő, hazugságokat szajkózó pártmédiával, a politikai ellenfelet folyton-folyvást hazaárulónak bélyegző Fidesz-politikusokkal, és az atrocitások utáni néma csönddel, azt lehet mondani, kedves fideszes politikusok, ti is hozzájárultok az erőszakhoz. Márpedig ez nem kéne, hogy része legyen a politikának.

Még nem késő, utólag is el lehet határolódni a hazaárulózástól (ahogy ezt Orbán két hete elfelejtette megtenni egy újságírói kérdést megkerülve), még most is ki lehet állni és el lehet ítélni az erőszakot. Senki nem akadályoz meg ebben titeket, és csak jobb lesz nektek is és mindenkinek, aki nem polgárháborús Magyarországon akar élni. A kérdés persze az: az utóbbi csoportba ti beletartoztok-e még?

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.