Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ne a korrupt politikusok mondják meg, hogy ki politizálhat és ki nem

Ez a cikk több mint 7 éves.

Csak gratulálni lehet prof. dr. Németh Szilárd PhD úrnak. Álláspontja szerint el kell az országból takarítani a Soros-pénzből finanszírozott, kormánnyal szemben kritikus civil szervezeteket. Eltakarítani ugye a szemetet szokás. Vagyis a kormánnyal egyet nem értő civilek szemétnek látszanak a kormányon levők szemében. Ez nem polgári, nem keresztény és nem konzervatív gondolkodás, az egyszer biztos.

birkozo_elnoki_aspirana.png

Forrás: csepeliek.blog.hu

A gratuláció ezzel együtt kijár a magát polgári konzervatívnak tartó párttársainak és szavazóinak is, hogy egy olyan pártot támogatnak, amelynek szóvivője így beszél. Az emberi tisztesség és a demokratikus lelkület írmagja sincs már meg ebben a nyelvezetben.

Engem annyira már nem zavar, hogy mit és hogyan beszélnek  azok, akik az én adómból is eszik a kenyerüket meg utaznak Dubajba, lopnak több milliárdnyi közpénz, miközben wc papír sincs a kórházakban és az iskolákban. És ugyanezen közben tavaly az egyik ismerősöm kórházi fertőzésben halt meg, a másik éppen csak túlélte.

Kicsit fájó, hogy Széchenyi, Kossuth, Deák nevét ünnepekkor a szájukra veszik, és hogy eredendően a Bibó István nevét viselő szakkollégiumból szökött szárba ez a politika Magyarországon. A felsoroltak egyike sem fogadná az ilyen nyelvet beszélők köszönését, az ő emlékük meggyalázása az, amit ma keresztény polgári konzervativizmus címszó alatt hallottunk.

Később azt is mondta ez a fideszes alelnök, hogy a következő a baj a célba vett civil szervezetekkel:

Azért hozzák létre ezeket a szervezeteket, hogy befolyásolják az adott ország politikáját, úgy, hogy nem kell részt venniük a választásokon.

Ennek a kijelentésnek semmi értelme sincs.

A Fidesz fülébe régóta suttogó, negatívkampány-guru Finkelsteinnek vajon miért van joga beleszólni a magyar politikába? És miért van több joga a senki által meg nem választott Habonynak? Őket ki választotta meg? És az adófizetői pénzekkel kitömött kormánypárti szennymédiával mi a helyzet?

És egyáltalán, egy demokráciában csak az nyilváníthat véleményt, akit megválasztottak? Akkor innentől kezdve mindenkinek kuss van, minden sajtóorgánum bezárhat. Tüntetni tilos. Színházat működtetni tilos. Mostantól a politológusnak is kuss a neve. A CÖF nem tehet ki több plakátot. Habony Árpád meg kereshet rendes munkát.

Mi jöhet ezt követően? Fokozódik a nemzetközi helyzet és vele együtt a nyelvezet? Trump beiktatása után lehet majd patkányozni is? Németh Szilárd azt mondta, a nemzetközi helyzet változása teszi lehetővé a civilek eltakarítását. Eddig akkor Obama fegyelmezte a Fideszt? Uraim, mi ez a szolgalelkű tempó? A rothadó nyugat diktál a kormánypártnak? Trump láncos kutyáiból állna a kormánypárt vezetése? Puytin barátsága és iránymutatása nem elég?

Nyilván semmilyen kérdésre nem vár senki sem választ. Hazánk egy olyan demokrácia lett, ahol a hatalom kritikusait nem zárják még börtönbe, de már eltakarítani való szemétnek tartják őket. Ezen az úton nehéz lesz megállni.

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.