Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A mi gyomrunkban áll saját lábán Orbán Ráhel, Bahreinben is

Ez a cikk több mint 7 éves.

Mindannyiunkkal megesik, hogy bahreini magánutunk alkalmával a helyi magyar konzul elkísér minket, hogy az ország minisztereivel beszélhessünk, nemde?

12598085_496627_acfe7345f4ab3d05714c96943734208c_wm.jpg

A fotó a Bahrein-i Olaj és Gázügyi Hatóság instagramján található, „Az energiaügyi miniszter találkozik a magyar miniszterelnök feleségével” cím alatt

És ez a leghízelgőbb verzió Orbán Viktorra és lányára nézve. A 444-en tegnap jelentek meg a képek a 2015 szeptemberi útról, és néhány cikket is láthattunk a bahreini sajtóból. Orbán Ráhel és férje, Tiborcz István a később kiadott saját közleményük szerint magánúton voltak a helyi magyar konzul oldalán, és magánügyben tárgyaltak a helyi miniszterrel. A rosszabbik verzió az, hogy hazudtak közleményükben, és  a magyar állam nevében tárgyaltak Bahreinben a magyar kőolaj és földgáz-üzletág sorsáról. A legrosszabb verzió pedig az, hogy saját vállalkozásuk érdekében jártak el.

Nekem alapvetően nincs gondom Orbán Ráhellel, kedves lánynak tűnik. Azzal sincs gondom, hogy Orbán Viktor lánya, ebből még nem következne semmi. Azzal viszont már van gondom, hogy a férje szétnyerte magát a magyar állam közbeszererzésein. Hogy amikor kiderült, mennyiért tanul Svácjban, sikerült azt nyilatkoznia, hogy megáll a saját lábán. Hogy amikor a közbeszerzési törvénybe véletlenül az került, kormánytagok családtagjai nem indulhatnak közbeszerzéseken, úgy módosították a törvényt, hogy csak az egy háztartásban élő tagokat zárja ki a szöveg, és így Tiborcz törvényesen indulhat a közbeszerzéseken. Hogy a budapesti turisztikai üzletág átszabásakor ő lett a szakmai tanácsadó, pár évnyi tapasztalattal a háta mögött. Hogy mindeközben egy átlagos, szakmájában igyekvő, tehetséges lánynak próbálja beállítani a kormány propaganda.

Az a helyzet, hogy ez az egész nem véletlen. A jachtozó Mészáros Lőrincz, a Videoton-tulajdonos Garancsi István, a szintén Orbánhoz köthető MET-gázüzlet, a számtalan közbeszerzés, a csupán saját érdekek alapján meghozott hatalmi intézkedés, de legfőképp Orbán Ráhelék családjának anyagi helyzete tökéletesen mutatja meg, hogy Magyarország miniszterelnöke úgy gondol az országra, mint a saját birtokára.

Orbán Viktor, ahelyett, hogy jó szolgaként vezetné az országot a nép által ráruházott hatalommal, egyre inkább úgy viselkedik, mint aki tulajdonosa az országnak, és saját javait osztogatná az arra érdemeseknek.
Nem véletlen ez a bahreini út sem. A véletlen az, hogy kitudódott, de tökéletesen példázza, mikből áll össze a rendszer. A legvalószínűbb, és még mindig jóhiszemű értelmezés szerint a miniszterelnök lánya úgy tárgyalt egy idegen állam miniszterével, mindenféle népi felhatalmazás nélkül, mintha saját vagyonáról beszélne. És valószínűleg a fejében valami ilyesmi is játszódhatott le.

Orbán Ráhel bahreini útja tökéletes leírása és példája annak a rendszernek, ami kezd kialakulni Magyarországon, amelyben a miniszterelnök egyenlő a legfőbb hűbérúrral, és a magyar állam az ő feudális birtoka.

De annyiban örülhetünk ennek a történetnek, hogy talán most többen ráébrednek arra, hogy kik a legveszélyesebbek ma a magyar emberek jólétére, kik azok, akik az általunk megtermelt erőforrásokat az egészségügy, az oktatás, a szakképzés, a munkaerőpiac rendbetétele, a szegénység felszámolása helyett saját jólétük építésére használják. 

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.